• Dijous Gras

Resultat 1r Concurs Nacional de Botifarra d'Ou Artesana

El guanyador de la botifarra d’ou artesana tradicional ha estat Ramon Hernando Martínez, de la Xarcuteria Hernando de Barcelona, i el campió en la categoria de la botifarra més innovadora és David Roig Cebrian de l’establiment L’Avi David, també de la ciutat comtal. Aquest últim ha captivat l’atenció del Jurat amb una botifarra d’ou amb fetge d’ànec, codony i vi Sauterns.

 Llegiu la notícia sencera.

Llegir més


  • Dijous Gras

1r Concurs Nacional de Botifarra d'Ou artesana

1r. Concurs Nacional de Botifarra d’Ou artesana

La Fundació Oficis de la Carn en col·laboració amb la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters, ens proposen ser els protagonistes d’aquesta diada, per això han preparat el 1r. Concurs Nacional de Botifarra d’Ou artesana

Si sou elaboradors artesans, participeu al concurs de Botifarra d’Ou en la modalitat clàssica o en innovació, consulteu les bases al web www.botifarradouartesana.cat.

El dia 27 de gener es farà una degustació de les botifarres presentades al concurs i es farà el lliurament de diplomes als guanyadors, a la seu de la Fundació Oficis de la Carn.
Als guanyadors se’ls comunicarà individualment, un cop emés el veredicte del jurat, el mateix dia 27 de gener.

Llegir més


Bosses de Plàstic

L’Agència de Residus de Catalunya ha creat un cartell per a les botigues animant a cobrar a la ciutadania les bosses de plàstic, amb el missatge “les bosses de plàstic no són gratis, que no les pagui el medi ambient”.
Amb aquest cartell es pretén que el comerç comenci a cobrar voluntàriament per les bosses de plàstic de forma immediata, tot i no disposar encara de l’instrument normatiu previst, a l’espera de la publicació del mateix, que s’espera que es pugui fer efectiu durant els propers mesos.
L’objectiu que es persegueix és que quan es faci efectiva l’obligació, el canvi d’hàbit estigui ja assumit i adoptat pels consumidors.

Llegir més


Bones Festes

Des de GremiCarn us volem desitjar el millor per aquestes festes i un Feliç Any Nou.

Llegir més


  • www.canelons2015.cat

Campanya Canelons 2015

"Les taules catalanes esperen aquest Nadal, i sobretot pel dia de Sant Esteve, els llegendaris canelons de la iaia fets amb molt d'afecte per tal de compartir amb la família un moment únic".

Així comença la nota de premsa tramesa amb motiu de la campanya de Canelons. Visiteu www.canelons2015.cat, descarregueu-vos el cartell i participeu al concurs fotogràfic.

Llegir més


  • Set carnissers-xarcuters han resultat guardonats

Els Mestres Artesans 2015

 Juan Fernando Micó de la Xarcuteria La Confianza i Núria Querol de Can Pocurull entre els guardonats. També van obtenir el mateix reconeixement cinc carnissers-xarcuters més de la Federació Catalana: Martí Coll de la carnisseria Martí de Platja D’Aro, Magda Perramon, de Ca la Magda, de Ripoll, Jordi Romagós de la carnisseria Romagós de Girona, Maria Àngels Fusté de la Tocineria Cal Silo de Vimbodí i Poblet i Agustí Coscollona de l’Antiga Casa Magi de Torà

Llegir més


  • En general, tots els comerços que utilitzen el TPV virtual estan afectats.

Canvi de connexió obligatòri per a totes les botigues online amb TPV virtual

La data límit per canviar la conexió és el 23 de novembre.  Es tracta d’un canvi que afecta i es requereix realitzar-lo a qualsevol botiga de comerç electrònic que utilitzi el TPV virtual Redysis comercialitzat per entitats financeres, ja sigui de forma directa, o indirecta mitjançant altres integradors tècnics. 

Llegir més


  • Es celebrarà dijous dia 5 de novembre a les 19:00 hores

Taula rodona sobre: "La carn i l'informe OMS"

L'assistència és gratuïta i té un límit de 60 places. La taula comptarà amb la presència del Ricard Julià, membre de la Junta Directiva de GremiCarn.

Llegir més


  • La noticia de la OMS és totalment desproporcionada

No cal alarmar-se si es fa una dieta sana, variada i equilibrada

 A Catalunya tenim la sort de seguir una de les millors dietes, la Dieta Mediterrània, que inclou la carn com element de salut per que ens aporta ferro, zinc, vitamina B i aminoàcids essencials.
El nutricionista i bromatòleg de la UB Abel Mariné explica: “Caldria evitar l'alarma, perquè fa anys que recomanem un consum menor de carn, en lloc d'un d'abusiu.”.
La cultura popular diu que “totes les masses piquen”, és a dir, que un consum excessiu de qualsevol aliment mai és apropiat.

Llegir més


  • Estem treballant amb tot el sector per donar.hi resposta

IMPORTANT: informe de l'OMS sobre la carn processada i vermella

 Avui, una Agència de l'OMS ha emès un informe referent a la carn processada i vermella.
Des dels gremis que formem la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters estem treballant amb tot el sector carni de l'Estat a fi d'analitzar el citat informe i poder donar una resposta conjunta als mitjans i sobretot als nostres clients.

Llegir més