• Una explosió de textures, sabors i colors per sorprendre als nostres clients

Preparats de Carn Avançats

Dies: 19 d'octubre
Horari: de 16 a 20 h.
Professor: Francesc Reina i Bosch. Mestre Cansalader-Xarcuter. Professor de l'Escola dels Oficis de la Carn.
Modalitat: Presencial

Preparats de carn avançats
Una explosió de textures, sabors i colors per sorprendre als nostres clients.

Presentació del Curs
En els cursos preparats de carn bàsics dèiem que els preparats de carn frescos són un dels elements diferenciadors dels establiments de cansaladeria-xarcuteria. Si a aquesta diferencia hi afegim un plus d’innovació i creativitat que ens permeten fer propostes personalitzades al consumidor, la diferenciació i especialització dels establiments pot agafar una força insospitada.

Objectius
Partint dels coneixements sobre el tractament de les carns que s’han donat al curs bàsic, l’objectiu és fomentar la creativitat i la innovació dels assistents amb noves propostes i tècniques de treball.

Conceptes a desenvolupar
Concepció, disseny i elaboració d’especialitats.
Coneixement dels ingredients i condiments i les tècniques d’elaboració, conservació, presentació per a la venda i les corresponents propostes culinàries.
Presentació d’un aparador: formes, colors i sabors.

Continguts i Programa:
• Preparació de les carns segons el producte a elaborar. Els ingredients i condiments: utilització i preparació de mescles.
• Tècniques de preparació i elaboració de productes. Possibilitats segons l’oferta i la demanda del consumidor. Treballarem el concepte del producte personalitzat i a petició del client
• Desenvolupament dels conceptes de forma, color i sabor i el seu trasllat al taulell. Utilitzarem el taulell com una paleta de colors amb la presentació dels productes elaborats.
• Elaboració de diferents tipus d’hamburgueses de diferents formats, textures, colors i sabors, pilotilles, pinxos, salsitxes i algun xoriç. Treballarem amb carns de porcí, boví i aviram i les mesclarem amb verdures i hortalisses i peix per oferir un producte final diferenciat i exclusiu.
• Anirem construint un receptari a mesura que anem elaborant els diferents productes.

Destinataris
El curs va destinat als professionals de la carnisseria i xarcuteria amb autorització sanitària d’elaboració.

Professor
Francesc Reina i Bosch. Mestre Cansalader-Xarcuter. Professor de l’Escola de la Fundació Oficis de la Carn.

Dades tècniques:
Data de celebració: 19 d’octubre de 2016
Horari: de 16,00 a 20,00 h.
Número de places: 20
Lloc: Aula de Cuina. Fundació Oficis de la Carn
Drets d’inscripció: 105,00€ - No pertanyents a cap gremi de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters: 160,00€

Per inscripcions aquí

Si vols compartir...