• En col·laboració amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Principis bàsics de carnisseria i elaboració de productes carnis 2019

Modalitat: Presencial

Dies: A partir del dia 14 de gener de 2019, cada dilluns i dimarts de gener a abril del 2019 de 16.00h a 20.00h.

En col·laboració amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Presentació:

L’Escola dels Oficis de la Carn, i l’Escola Agrària de l’Empordà, aprofitant l’experiència adquirida al llarg dels anys en
la formació especialitzada i dirigida als sectors agroalimentaris del nostre país, i en especial a les petites empreses
del sector carni, hem volgut sumar esforços una altra vegada per oferir-los un programa de formació que pugui
oferir respostes a un sector en plena evolució i preparar professionals capaços d’afrontar els reptes d’innovació i
competitivitat que requereixen els temps actuals.

El curs va dirigit a professionals, principalment joves en actiu, que treballin o que hagin començat a treballar en els
darrers anys en petits establiments del sector carni en general o en obradors artesans de carnisseria-xarcuteria, i no
disposin dels coneixements tecnològics més elementals relacionats amb les característiques, propietats i
manipulació de les carns, l’elaboració dels productes derivats, l’organització del treball i la gestió econòmica i de la
producció en aquests petits establiments.

Pels seus continguts també es considera molt adequat per aquells professionals que treballen en establiments
carnis de majors dimensions, i que necessiten un reciclatge o una actualització de coneixements per adaptar els
seus processos i la seva oferta als nous requeriments tecnològics, de presentació i de tendències que imposen els
temps actuals.

A l’hora de dissenyar aquest curs s’ha tingut en compte que els alumnes que s’inscriguin al curs poden, de forma
habitual, exercir la pràctica en aquests processos als seus propis obradors de forma immediata i diària, amb
l’avantatge de que en el decurs de les sessions tenen l’oportunitat de traslladar de forma directa els seus dubtes i
consultes als professors especialistes.

 

Programa abreujat:

1. Elaboració de productes carnis. Generalitats.
2. La Carn.
3. Productes curats i assecats
4. Elaboració de productes assecats i curats
5. Els additius i ingredients
6. Espècies i Condiments. Aromes i gelatines.
7. Economia i gestió de l’empresa (*)
8. Economia i gestió de l’empresa 2 (*)
9. L’organització de la producció i el treball (*)
10. L’organització de la producció i el treball 2 (*)
11. Especejament i preparació de carns Elaboració de salaons cuites (1)
12. Elaboració de salaons cuites (2)
13. Elaboració de productes tradicionals cuits (1)
14. Elaboració de productes tradicionals cuits (2)
15. Elaboració de productes escaldats i d’emulsions fredes (1)
16. Elaboració de productes escaldats i d’emulsions fredes (2)
17. Elaboració d’emulsions calentes (1)
18. Introducció a l’etiquetatge i a la informació al consumidor)
19. Conserves càrnies. Validació de processos tèrmics i determinació de la vida útil. (*)
20. L’envasament dels productes Carnis
21. Validació dels tractaments tèrmics. Determinació de la vida útil (*)
22. Els productes adobats i marinats.
23. Cloenda. Presentació de productes. Lliurament de diplomes.

(*) Algunes de les sessions programades es faran en format de jornada tècnica o curs i seran obertes a altres
professionals interessats. Per més informació veure programa complet del curs a www.gremicarn.cat

 

Professorat: Investigadors de l’IRTA. Tècnics d’empreses alimentàries. Professors especialistes de la Fundació Oficis
de la Carn. Altres experts en gestió i organització.
Núm. de places: Màxim 25 alumnes
Lloc de celebració: Aules i planta pilot de l’Escola dels Oficis de la Carn. Fundació Oficis de la Carn. Carrer Consell de
Cent, 80. 08015 Barcelona. Aules i Planta de l’Escola Agrària Empordà. Finca Camps i Armet s/n, 17121 Monells.
Inici: 14 de gener de 2019. Durada 96 h lectives. Horaris: dilluns i dimarts de 16 a 20h.

Informació, reserva de plaça i inscripcions:
Per les modalitats de matrícula, drets d’inscripció, període d’inscripcions i informació detallada amb el programa
complet del curs podeu consultar la pàgina web www.gremicarn.cat , o adreçar-vos a:
Escola de la Fundació Oficis de la Carn. Fundació Oficis de la Carn. Carrer Consell de Cent, 80. 08015 Barcelona. Tel.
934241058. Sra. Susanna info@escolaoficisdelacarn.cat. Formulari Inscripcions
Escola Agrària de l’Empordà. Finca Camps i Armet s/n. 17121 Monells. Tel. 972630123-972630622 Extensió: *101. Sra. Begoña Ibañez begona.ibanez@gencat.cat

Sessió informativa
Hi haurà una sessió informativa sobre el curs el dimecres 24 d’octubre de 2018, a les 16:30h a la seu de la Fundació
Oficis de la Carn. Carrer Consell de Cent, 80. 08015 Barcelona. Tel. 934241058. Es prega confirmar assistència.

VEURE EL PROGRAMA COMPLET

Si vols compartir...