CURS sobre els Formatges Suissos + Els Secrets de la Fondue Suïssa

Dies: Veure dates segon província a la descripció
Modalitat: Presencial

Presentació:

Amb la col·laboració i recolzament de la Switzerland Marketing Cheese i dels Formatges
suissos L’Etivaz AOP i Vacherin Fribourgeois AOP, els hi proposem un curs curt però intens,
molt visual i didàctic, i a l’hora lúdic i gastronòmic. En només dues hores i a partir d’un tast
comentat de L’Etivaz AOP i el Vacherin Fribourgeois AOP i d’un tast de la nova fondue “En
Haut-En Bas” (A dalt i A baix), els introduirem en els secrets i atributs dels formatges
suissos, les característiques i qualitats de L’Etivaz AOP i el Vacherin Fribourgeois AOP, i els
secrets de com preparar una gran fondue suïssa.

Calendari:

GIRONA: 8 d’OCTUBRE 2018: de 14,30 a 16,30 h.: Celler La Vinyeta , Ctra. De Mollet a Masarac,
17752 Mollet de Peralada.

TARRAGONA: 10 d’OCTUBRE 2018: de 14,30 a 16,30 h.: Gremi de Carnissers, Cansaladers i
Xarcuters de les Comarques de Tarragona, carrer de Pere Martell 19 – 1er 1ª - Tarragona.
Inscripcions: gremicarnisserstgn@gmail.com. 20 places (una persona per empresa).

BARCELONA: 15 d’OCTUBRE 2018: de 16,30 a 19,00 h.: Fundació Gremi Carn, carrer del Consell
de Cent 80 - Barcelona. Exclusivament i Gratuït per als clients d’ARDAI.
Inscripcions: ARDAI: tf. 933481074 ; email: Info@ardai.com.

LLEIDA: 17 de OCTUBRE 2018: de 14,30 a 16,30 h.: Restaurant Pinot Gastrothèque, carrer de Sant
Martí, 72, 25004 Lleida. 

Continguts (Formatges):

L’Etivaz AOP: De la gran família dels Formatges suissos de pasta premsada i cuita, L’Etivaz fou el
primer Formatge suís en obtenir la denominació d’origen protegida al 1999, i posteriorment
controlada (AOC). Elaborat exclusivament durant l’estiu com a Formatge d’alpage, en els Alp i Pre-
Alps de la regió del Vaud, a la part centreoccidental de Suïssa. Concretament en una petita regió
anomenada Pays d’en Haut que, tal com indica la seva traducció, és “el país de dalt” degut a la seva
gran altitud.

Vacherin Fribourgeois AOP:
El cantó de Friburg es considera una Suïssa en miniatura on es troben des de planícies suaus de poc
més de 400 metres d’altitud fins a pics de més de 2.500 metres. Una Suïssa càlida i suau que conviu
amb d’altre de freda i extrema. Aquí s’elabora aquest Formatge suís tan conegut i reconegut
localment, que té denominació d’origen controlada (AOC) des del 2.005

La Fondue:
Junt amb la raclette, la fondue és el plat nacional suís. N’hi han de desenes de receptes, variants,
preparacions i trucs que han de respectar-se si es vol obtenir un gran plat. Per sort, la senzillesa de
la seva preparació aconsegueix que amb qualsevol formatge suís i sense realitzar heretgies , surti
sempre una fondue esplèndida

La Nova Fondue: En Haut-En Bas (a dalt i a baix)
A partir dels formatges L’Etivaz i Vacherin Fribourgeois, ambdós amb AOC, els proposem una nova
fondue que en recull el millor de cada un.

Si vols compartir...