• Cuinats amb tècniques tradicionals i tècniques de cuina al buit

Plats de Carn per a les taules Nadalenques

Dies: 16 i 17 d'octubre
Horari: de 16 a 20h.
Professor: Oriol Vicente. Cuiner del restaurant Can Carrau de Campins
Modalitat: Presencial

Especial Festes: “el xarcuter cuina per tu”
PLATS DE CARN PER A LES TAULES NADALENQUES.
Cuinats amb tècniques tradicionals i tècniques de cuina al buit

Es tradició en les taules de les festes de Nadal que es consumeixi un plat principal a base de carns. Nosaltres us hem proposat enguany un conjunt de plats pensats per menjar en família, que s’aparten una mica dels que es consideren tradicionals, molt fàcils de preparar, que facin festa i que tinguin diferents aplicacions tant en primers com en plats principals.

La gran novetat del curs és que tots els plats que es presentaran podran ser cuinats tant amb tècniques tradicionals com amb tècniques de cuina al buit, per tal de facilitar l’organització del treball en aquestes èpoques complicades.

Objectius

• Presentar una oferta de plats de carn pensats especialment per a taules nadalenques per incloure en una exclusiva carta de productes.
• Preparar i cuinar els productes amb els sistemes tradicionals i els més avançats sistemes de cuina al buit.
• Proporcionar idees i tècniques d’organització del treball per assegurar la millor optimització del temps i els recursos, sense deixar de banda la qualitat i seguretat del producte.
• Associar la creativitat i diversitat tot seguint les tendències del moment.

Continguts

• Conceptes de cuina al buit i organització del treball.
• Selecció de carns i ingredients per als plats.
• Preparació prèvia de les peces, els ingredients, complements i elements de condimentació
• El treball d’elaboració, farcits, precocció, etc. Les coccions, refredaments, conservació, reescalfament i servei.

Què farem

TOTES LES RECEPTES ES PREPARARAN PER LA SEVA CUINA TRADICIONAL I PER LA CUINA AL BUIT.

Primers: Carpaccio, farcit o no, amb diferents amanits. Terrina de foie-gras (3 variacions diferents). Tàrtar de vedella o bou (amb diferents amanits). Amanida de pollastre o aus (escabetxos).
Xai o cabrit: Cuixa de xai farcida. Espatlla de xai rostida. Ronyonada de xai amb hortalisses.
Porc: Garrinet rostit.
Aus: Pularda farcida. Pollastre amb escamarlans.
Vedella: Rosbif “metxat” amb tòfona negra. Jarret amb escal·lònies i bolets.

Destinat a Professionals d’establiments de xarcuteria que vulguin actualitzar o ampliar la seva oferta per la temporada de Nadal.

Professor: Oriol Vicente. Cuiner del restaurant Can Carrau, de Campins.
Data: dilluns 16 i dimarts 17 d’octubre.
Hora: de 16 a 20h
Lloc: Aula cuina. Fundació Oficis de la Carn.
Preu: 150 € pels socis dels gremis de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters. No Socis 300€

Per inscripcions ompliu el següent formulari

Si vols compartir...