Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
Actualitat
Actualitat

B+ Compromís Benestar Animal: El nou segell comú del sector ramader-carni

El segell recull en una imatge unificada totes les carns i productes certificats pels diferents sistemes de certificació posats en marxa de manera coordinada per cada sector.

El sector ramader-carni espanyol representat per les seves sis Organitzacions Interprofessionals (Asici, Avianza, Intercun, Interovic, Interporc i proboví) ha presentat el segell comú «B+ Compromís Benestar Animal», que recull en una imatge unificada totes les carns i productes certificats pels diferents sistemes de certificació posats en marxa de manera coordinada per cada sector.

Aquesta és una altra iniciativa pionera que reflecteix el compromís del sector ramader espanyol amb el compliment dels més alts estàndards de benestar del bestiar i per a consolidar a Espanya com un dels grans referents internacionals en benestar animal, posant en valor els esforços duts a terme pel sector, amb l’objectiu final de donar resposta a les demandes de la societat i oferint:

  • Als consumidors: garantia i confiança en l’adquisició dels seus productes certificats, elaborats mitjançant sistemes de producció ètica basats en el suport de la ciència de la producció i el benestar animal.
  • Als operadors de la distribució comercial i la distribució especialitzada: un sistema de certificació que engloba requisits basats en criteris científics i tècnics més exigents que els exigits en la normativa europea i nacional.

El segell comú “B + compromís benestar animal” garanteix estrictament els productes dels operadors que han estat certificats mitjançant els Procediments i Reglaments Tècnics dels respectius esquemes de certificació de “Compromís Benestar Animal”, desenvolupats per les sis Interprofessionals sobre la base dels criteris i elements establerts per ENAC (l’Entitat Nacional d’Acreditació), per a obtenir el seu reconeixement de certificació acreditable. El segell i els respectius esquemes de certificació que el suporten estan en un procés continu de verificació i millora, amb l’objectiu del reconeixement i acreditació per part de ENAC.

El sistema de certificació de les sis Interprofessionals atén les “Cinc llibertats” i als principis de Benestar Animal fixats per l’Organització Mundial de Sanitat Animal (OMSA). En el seu desenvolupament han participat els millors especialistes tècnics i acadèmics espanyols en aquesta matèria, i ha estat avalat per Comitès Científics d’alt nivell, donant com a resultat un sistema de certificació que engloba requisits basats en criteris científics i tècnics més exigents als exigits en la normativa europea i nacional.

El certificat desenvolupat per cada interprofessional, aporta reconeixement, solidesa i amplitud i permet la seva adaptació a cada producció ramadera avalant les bones pràctiques dutes a terme en les àrees del benestar, la salut, la bioseguretat, la gestió animal i la traçabilitat en totes les baules de la cadena productiva, i s’alinea responsablement amb l’estratègia “Farm to Fork” i el Green Deal de la Unió Europea, i per tant també es compromet amb la sostenibilitat, la qualitat i la seguretat alimentària.

Darrere d’aquest segell “B+ Compromís Animal” hi ha centenars de milers de ramaders/as i treballadors del sector que s’esforcen diàriament i lluiten per un compromís que tots han adquirit, amb la finalitat d’aconseguir transmetre amb transparència al consumidor i a la distribució tots els criteris de benestar i producció ètica que s’apliquen en la bona cura dels animals i en l’atenció a les demandes rebudes de la societat en aquest important aspecte de la producció d’aliments.

X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família

Tots els drets reservats © GremiCarn 2021   |   política de privacitat