Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
Actualitat

Covid-19: Recomanacions per a les donacions d’aliments

Es recomana que les carnisseries - xarcuteries que facin donacions d’aliments segueixin les normes de prevenció per contenir la propagació del Covid-19.
 • Es recomana no entrar en contacte directe amb els proveïdors d’aliments ni amb els seus vehicles. Cal establir un sistema d’entrega en el qual el procés de descàrrega que facin els proveïdors i el de recollida que facin els manipuladors de la cuina es dugui a terme en moments diferents. En tot cas, s’ha de garantir una distància d’almenys un metre entre les persones.
 • Si es reben productes envasats, es recomana retirar l’envàs en una zona o taula diferent de la que s’utilitzi per manipular els aliments. La persona que manipuli aquests envasos tot seguit haurà de rentar i desinfectar les superfícies, i també les seves mans.
 • Els vegetals que s’hagin de coure només caldrà netejar-los correctament, ja que la cocció posterior garantirà la destrucció del virus i d’altres contaminants biològics que hi pugui haver.
 • Cal extremar i incrementar la freqüència de la neteja i la desinfecció de totes les instal·lacions, incloses superfícies i mobiliari de les zones com vestuaris, menjador o àrees de descans, manetes de les portes, teclats, altres punts que es puguin contaminar fàcilment i, especialment, els lavabos. Els productes i dosis que es poden utilitzar, un cop les superfícies estiguin netes, són els següents: una solució de lleixiu (20 ml de lleixiu per litre d’aigua) o d’alcohol de 70º o de peròxid d’hidrogen al 0,5 % en totes les superfícies que s’hagin tocat.
 • El personal de cuina, en arribar al centre, ha de rentar-se les mans i, a continuació, canviar-se la roba i el calçat, que serà d’ús exclusiu. La roba de treball s’ha de canviar diàriament. Tot el personal s’ha de rentar les mans sovint amb aigua calenta i sabó durant 20 segons (vegeu el vídeo del rentat de mans). Com a sistema addicional de desinfecció al rentat de mans, es poden utilitzar desinfectants a base d’alcohol.<
 • Quan s’esternudi o tussi, cal tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús, llençar-los i rentar-se les mans de seguida. S’ha d’evitar la contaminació creuada entre els aliments i qualsevol font de contaminació com, per exemple, objectes personals, telèfons mòbils o altres estris. Cal rentar-se minuciosament les mans cada vegada que s’hagi tocat una superfície que pugui estar contaminada.
 • Quan s’utilitzin guants i mascaretes, cal tenir en compte que poden ser un focus de contaminació, atès que s’hi van concentrant secrecions respiratòries i brutícia. Per aquest motiu cal tenir una cura especial quan es manipulin i es retirin. A més, s’han d’anar canviant amb una freqüència suficient.
 • S’ha d’evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca. Cal mantenir en tot moment una distància d’almenys un metre entre les persones.
 • Qualsevol persona que presenti símptomes respiratoris o febre ha de romandre a casa i no acudir al lloc de treball.
 • Per evitar que es contaminin, les bosses enllestides per lliurar s’han de mantenir en un espai allunyat del punt d’entrega (per exemple, en una taula propera a la persona que les lliurarà) fins al moment que s’hagin de lliurar a la persona usuària.
 • L’entrega del menjar, si és possible, s’ha de fer en un espai ventilat (preferiblement al carrer, a l’entrada del centre, etc.). guardant una distància d’almenys un metre amb la persona usuària.
 • S’han d’adoptar mesures perquè les persones usuàries mantinguin una distància entre elles d’un metre com a mínim. Per exemple, es podria organitzar un horari ampli per evitar cues, col·locar un rètol indicatiu o marcar a terra la distància que hi ha d’haver entre les persones.
 • En el repartiment domiciliari convé valorar la possibilitat de portar aliments per a més d’un dia, per minimitzar les sortides i els contactes entre persones. És recomanable deixar el menjar en bosses de plàstic a la porta dels domicilis i respectar sempre la distància entre persones d’almenys un metre.<
 • Totes les superfícies dels vehicles de transport d’aliments i les manetes de les portes, en acabar la jornada, i sempre que es consideri necessari, s’han de netejar i desinfectar.
 • És recomanable que els repartidors disposin d’equips de protecció individual. Si es disposa d’alcohol de 70º o d’un gel hidroalcohòlic, podeu usar-lo després de cada lliurament.
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=»1065″ title=»Fes-te soci»]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família