Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
Actualitat

El DAR edita un llibre sobre els embotits de Catalunya

És la publicació més completa fins al moment sobre el món dels embotits de Catalunya.

El DAR edita un llibre sobre els embotits de Catalunya ‘El món dels embotits’ correspon a una de les manifestacions més importants del patrimoni gastronòmic català

El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Gené, ha presidit aquesta tarda la presentació del llibre Els embotits de Catalunya, a l’Edifici el Sucre de Vic. És la publicació més completa fins al moment sobre el món dels embotits de Catalunya.

Aquest llibre ha estat editat pel Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), amb la col·laboració de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters (FCCCX) i la Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC). D’entre els autors d’aquesta publicació es troben especialistes en els diferents àmbits que cobreixen tots els aspectes inclosos en el llibre.

En aquesta obra s’ha posat especial interès en què en els diferents capítols d’aquest llibre quedessin recollits tots els temes i els aspectes relacionats amb els embotits de Catalunya, com ara la tradició, la qualitat de la carn, l’elaboració i els processos de producció, els productes com les botifarres, llonganisses, pernils i altres especialitats, l’artesania alimentària a Catalunya, el valor nutritiu dels aliments, els embotits i la gastronomia, algunes receptes gastronòmiques, així com tota la informació que ha de disposar el consumidor sobre aquest tipus de producte.

A més, com a annex d’aquest llibre s’incorpora un glossari amb larecopilació dels diferents tipus d’embotits i les característiques específiques de cada un d’ells, segons la zona d’elaboració.

Així mateix, amb aquesta publicació, des del DAR es pretén donar resposta al creixent interès del consumidor i persones professionals del sector per la qualitat i l’origen dels aliments, per als quals un llibre sobre els embotits de Catalunya pot resultar un element més de dinamització del desenvolupament rural.

Aquesta iniciativa també reflecteix l’aposta que el sector carni està fent per millorar els perfils nutricionals dels seus productes, per adaptar-se així a la nova realitat resultant del compromís amb les demandes socials i saludables i amb la normativa que regula les propietats nutricionals dels aliments. Una de les organitzacions que està treballant intensament en aquesta qüestió és la FECIC, que impulsa i assessora a les empreses càrnies en els nous processos de fabricació adaptats a aquesta nova realitat, per així aconseguir productes saludables i segurs, tal i com queda reflectí en aquesta rellevant publicació.

En definitiva, en aquest llibre Els embotits de Catalunya, a través del seu contingut, de les il·lustracions i de les seves fotografies, totes les persones interessades en el món dels embotits, siguin professionals -productors, elaboradors, comercialitzadors…- que formen part d’aquest sector, com els diferents especialistes de la salut, gastrònoms i els consumidors en general, trobaran una obra de referència.

Catalunya és en l’actualitat una regió europea capdavantera en produccions càrnies i en particular de les de porcí, i en aquest sector es pot comparar amb les zones més importants d’Alemanya, Holanda o França. Cal però remarcar un fet diferencial de gran rellevància, ja que mentre aquelles regions pràcticament només són productores de carn, Catalunya presenta unes produccions d’embotits i productes carnis de 550.000 tones anuals.

Aquesta publicació complementa els anteriors llibres editats pel DAR sobre Els olis d’oliva de Catalunya Els formatges de Catalunya.

X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família

Tots els drets reservats © GremiCarn 2021   |   política de privacitat