Els canelons han estat escollits com a Plat Favorit de la Cuina Catalana 2025 en la desena edició del concurs impulsat per la revista Cuina. Després d’un procés de votació obert a la ciutadania i amb el suport d’un jurat professional, els canelons s’han imposat davant quinze plats finalistes amb més de 25.000 vots registrats.
Un plat amb arrels xarcuteres
Per al nostre sector, aquest reconeixement té un significat especial. Els canelons són un dels plats on la carn i l’elaboració artesana de les carnisseries – xarcuteries juguen un paper protagonista.
En els darrers anys, l’auge de la venda de canelons preparats per part de les xarcuteries ha demostrat com aquest plat tradicional continua evolucionant i adaptant-se als nous hàbits dels consumidors, sense perdre la seva essència.
Els canelons, protagonistes un any més de la campanya de Nadal
Cada any, la campanya de Nadal de GremiCarn posa en valor els canelons elaborats artesanalment i llestos per gaudir en família. Un producte emblemàtic de les nostres carnisseries i xarcuteries, que combina tradició, qualitat i, cada vegada més, innovació.
Properament presentarem la campanya de Nadal d’enguany, que, a més de promocionar altres productes típics de les festes, tornarà a donar un protagonisme especial als canelons com a símbol de la nostra cuina i de la gastronomia catalana.