Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
Actualitat
Actualitat

Es prohibeix el lliurament de bosses de plàstic al consumidor

Des de l'1 de gener està prohibit el lliurament de bosses de plàstic en els punts de venda.

Des de l’1 de gener de 2021, està prohibit  el lliurament de bosses de plàstic al consumidor, tant les lleugeres (per sota de 50 micres) com les molt lleugeres (gruix inferior a 15 micres, també conegudes com bosses de secció) en els punts de venda, excepte si són de plàstic compostable i biodegradable.

Per altre costat, es poden oferir bosses de caixa (*) únicament si son 100% compostables.

Us recordem que segons la normativa catalana les bosses de caixa s’han de cobrar.

(*) Les bosses de caixa son “qualsevol bossa utilitzada per a transportar la compra i que es pot portar en una sola mà gràcies a la confecció de les nanses, com ara bosses samarreta, bosses de nansa encunyada, bosses de nanses plàstic flexible, bosses de nanses rígides, bosses de nanses de corda, i qualsevol altre tipus de bosses amb nanses”

Estem a l’espera de la contesta oficial respecte de si es permet o no el lliurament de bosses de caixa de plàstic reciclat

 

Definicions:

«Bosses de plàstic lleugeres»: bosses de plàstic amb un gruix inferior a 50 micres.

«Bosses de plàstic molt lleugeres»: bosses de plàstic amb un gruix inferior a 15 micres, que són necessàries per raons d’higiene, o que se subministren com a envàs primari per a aliments a granel, com fruita, llegum, carn, peix, entre d’altres, quan el seu ús contribueix a prevenir el malbaratament d’aquests aliments.

«Bosses de plàstic compostables»: bosses de plàstic que compleixin els requisits de la norma europea vigent EN 13432:2000 «Envasos i embalatges. Requisits dels envasos i embalatges valoritzables mitjançant compostatge i biodegradació. Programa d’assaig i criteris d’avaluació per a l’acceptació final de l’envàs o embalatge» i les seves successives actualitzacions, així com les bosses de plàstic que compleixin els estàndards europeus o nacionals de biodegradació a través de compostatge domèstic.

X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família