Pel dilluns 13 d’octubre, d’11:00h a 14:30h, al Cingi-FoodLab (Riudellots de la Selva), des de GremiCarn hem impulsat una formació gratuïta per descobrir tot el potencial gastronòmic i comercial de la carn de caça, amb l’objectiu d’oferir noves idees i elaboracions per enriquir l’oferta del taulell.
La carn de caça pot esdevenir una proposta diferencial, atractiva i perfectament adaptable al taulell, especialment en moments clau com la tardor o les festes de Nadal. Aquesta sessió està pensada per donar eines reals i aplicables al dia a dia, amb una visió completa que inclou coneixement tècnic, coneixement del producte i demostracions pràctiques amb elaboracions creatives i versàtils.
La jornada, organitzada juntament amb el Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les comarques Gironines i del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, comptarà amb la participació del cuiner Ferran Pont, Restaurant Quinze Ous (Les Preses – Girona), que compartirà el seu coneixement i experiència amb la preparació i presentació d’aquesta carn i de Judit Coll, Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que presentarà el Pla de Valorització de la carn de caça a Catalunya.
Programa de la jornada:
11:00h ⭢ 11:30h
La carn de caça a Catalunya
Presentació del Pla de Valorització de la carn de caça, a càrrec de Judit Coll (DARP), amb una introducció al marc actual i les oportunitats del producte al territori.
11:30h ⭢ 12:30h
Espècies i talls de les principals espècies cinegètiques
Sessió a càrrec del cuiner del Restaurant Quinze Ous, Ferran Pont, centrada en la caça major: porc senglar, cabirol i cérvol. Es tractaran característiques, aplicacions i aprofitaments dels diferents talls.
12:30h ⭢ 14:30h
Elaboracions creatives per al taulell
Demostració culinària amb receptes pensades per presentar la carn de caça de forma atractiva i variada: Marinats, broquetes, hamburgueses, terrines i patés, tàrtars i plats cuinats.
En finalitzar la sessió, s’oferirà un tast dels plats cuinats durant la demostració, un moment que esdevindrà també un espai de networking informal per intercanviar impressions i idees al voltant del sector.
Dades de la formació
Dia i hora: Dilluns 13 d’octubre a les 11:30h
Lloc: Cingi-FoodLab, C. del Bruc, 23, Riudellots de la Selva (Girona).
Preu: Gratuït (es cobraràn 10 € com a pagament d’inscripció que, una vegada realitzada la formació, es retornarà)