Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
Actualitat
GremiCarn

GremiCarn amb Mercat de Mercats 2021

Els dies 22, 23 i 24 d’octubre a la plaça de les Glòries de Barcelona tindrà lloc la festa per celebrar els mercats de Barcelona i la gastronomia de proximitat i saludable.

L’Ajuntament de Barcelona està organitzant “Mercat de Mercats” que tindrà lloc a la plaça de les Glòries Catalanes, els dies 22, 23 i 24 d’octubre.

L’objectiu del projecte és promoure i fer valdre el paper dels mercats d’alimentació de Barcelona, característics de la Mediterrània,  acostant-los a la ciutadania  i evidenciant la seva funció com a motor del desenvolupament urbà, cohesió social, proveïdor del producte fresc de qualitat i sostenible, vinculat a l’alimentació saludable i a la dieta mediterrània. Un espai de  transmissió de la cultura culinària, on serem atesos per professionals experts en els diferents productes.

Es reproduirà un gran mercat atractiu i festiu, mantenint un caràcter formatiu i participatiu, per mostrar-ne el funcionament real i explicar els productes i botigues que hi podem trobar: aviram i ous, cansaladeria, xarcuteria i embotits, carnisseria, menuts, especialitats, fruita i verdura, llegums, olives i conserves, peix i marisc, pesca salada i bacallà, fruits secs i despatx de pa i pastisseria, flors i plantes i altres no alimentaris.

Es comptarà amb diverses col·laboracions de xefs consagrats i d’altres emergents, prescriptors, escoles d’hostaleria i col·lectius que tenen en comú una aproximació al món de la gastronomia que està alineada amb el concepte base d’aquesta edició: l’alimentació sostenible.

Amb aquesta iniciativa, es vol aconseguir:

  • Fer valdre el producte agrari i artesanal de venda al mercat; el producte sostenible, de proximitat, ecològic i procedent directament del productor/a, generant la percepció de qualitat i varietat que fomenti la confiança del consumidor
  • Visualitzar la relació entre el producte local i els sistemes de producció.
  • Promoure la gastronomia de mercat catalana mitjançant la degustació de “tapes” elaborades amb producte de mercat i de proximitat, i amb demostracions de cuina.
  • Acostar la gent jove al concepte de mercat.

Si esteu interessats a participar, podeu posar-vos en contacte amb:

X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família