Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
Actualitat
Jornada

GremiCarn celebra trobades formatives sobre el Nou Reial Decret amb un total d’uns 150 assistents

El passat mes de febrer es va celebrar a GremiCarn Tarragona, GremiCarn Lleida i GremiCarn Barcelona quatre sessions formatives presencials sobre l’abast del Nou Reial Decret 1021/2022 d’obligat compliment entre minoristes, carnisseries i xarcuteries. A més, també es va celebrar una sessió online per explicar els punts més importants del Reial Decret a aquells que no havien pogut assistir a les trobades.

Les presentacions, dutes a terme per la Responsable de Qualitat i Seguretat Alimentària de GremiCarn, María Martínez, es van explicar totes les novetats d’aquest Nou Reial Decret que té com a finalitat establir una normativa bàsica en matèria de requisits d’higiene en la producció, l’elaboració, el transport, emmagatzemar i comercialitzador dels productes alimentaris. Gairebé cent cinquanta agremiats van assistir a les trobades presencials i sessió online, tots interessats per l’afectació del Reial Decret als seus establiments i com adequar els processos per seguir la normativa vigent. 

El Nou Reial Decret, que va entrar en vigor el passat 13 de desembre, incideix entre altres aspectes, les temperatures dels aliments, classifica les  tipologies de botigues atorgant permisos d’elaboració diferents i regula les zones de degustació. D’aquesta manera, a les jornades també es va explicar com ha de ser el subministrament d’aliments de producció pròpia i productes d’origen animal entre establiments de comerç minorista:

  • Marginal: No es podrà vendre més del 25% del volum anual dels productes comercialitzats. Es podrà comercialitzar un màxim 500kg a la setmana incloent el subministre a consumidor final.
  • Localitzat: es pot vendre a altres dins la mateixa unitat sanitària.
  • Restringit: només es pot vendre entre comerços que tinguin la categoria d’autorització sanitària no amb Registre sanitari. Alerta si es ven a Restaurants o Catering.

Les jornades del Reial Decret han sigut un punt de trobada on els assistents han pogut plantejar les seves consultes a la responsable de Qualitat i Seguretat de GremiCarn i explicar la casuística particular per tal de tenir resposta de forma immediata.

Per a més informació
Assessoria de Qualitat i Seguretat Alimentària
mmartinez@gremicarn.cat
93 424 10 58
Departament
Assessoria de Qualitat i Seguretat Alimentària
mmartinez@gremicarn.cat
93 424 10 58
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família

Tots els drets reservats © GremiCarn 2021   |   política de privacitat