Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
Actualitat

Guanyadors 4t Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana

La cansaladeria Cal Noc de Moià i Can Vilada de Vic, guanyadors del Concurs Botifarra d’Ou Artesana 2019

Els guanyadors del 4t Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana han estat Guillem Sala Vilardell de Cal Noc (Moià), en la categoria de botifarra tradicional, i en la categoria de botifarra singular, David Riera Molist de Can Vilada (Vic). En aquesta última categoria destaca la botifarra d’ou pigada elaborada amb una barreja de botifarra de perol i negra.

Aquest dijous 21 de febrer s’han fet públics els guanyadors de la 4a edició del Concurs de Botifarra d’Ou Artesana, antesala de Dijous Gras i la setmana de Carnestoltes. Un certamen que vol “reforçar el valor dels productes artesanals i del comerç de proximitat i a més, millorar la qualitat d’un dels productes tradicionals i de festa procedents del receptari popular”, remarca Pròsper Puig, president de la Confraria del Gras i el Magre.

En aquesta edició, al concurs organitzat per la Fundació Oficis de la Carn i amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers–Xarcuters s’han presentat 72 botifarres d’ou -una vintena més que l’any anterior- i s’han premiat dos tipus de botifarres: “Millor Botifarra d’Ou Artesana Tradicional” (41 botifarres participants) i “Millor Botifarra d’Ou Artesana Singular” (31 botifarres participants). Aquest fet demostra un creixement i consolidació del concurs i ve lligat amb l’expansió geogràfica dels inscrits: de les 44 empreses participants, 27 són de la província de Barcelona, 12 de Girona, 4 de Tarragona i una de Lleida.

 

GUANYADORS, FINALISTES I MENCIONS ESPECIALS:

En la categoria de Millor Botifarra d’Ou Tradicional:
Botifarra guanyadora: Guillem Sala Vilardell – Cal Noc, Moià.
Segona posició (empat): Enric Rossell Gili – Embotits d’Autor, Ordal, i Ramon Hernando Martínez – Cansaladeria-Xarcuteria Hernando, Barcelona.
Mencions jurat: Lluís Bou Vallcorba – Carnisseria-Cansaladeria Lluel, Castellterçol; Josep M. Llorens Rull – Rull Llorens, CB de Falset;

En la categoria de Millor Botifarra d’Ou Singular:
Botifarra guanyadora: David Riera Molist – Can Vilada, Vic (Botifarra d’Ou Pigada).
Segona posició: Lluis Bou Vallcorba – Carnisseria-Cansaladeria Lluel, Castellterçol (Botifarra d’Ou amb poma caramelitzada).
Mencions jurat: Ramon Oliver i Valls – Can Rac, Masnou (Botifarra d’Ou amb pèsols del Maresme i pernil ibèric); Guillem Sala Vilardell – Can Noc, Moià (Botifarra d’Ou amb ceps i parmesà); Xevi Codina Ricart – Carnisseria-Cansaladeria Codina, Taradell (Botifarra d’Ou amb dàtils i ametlles).

 

Més info: concursbotifarradou.gremicarn.cat

X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família