Arrel dels problemes sanitaris sorgits pel brot de listeriosi originat a Andalusia, volem recordar a tots els professionals carnissers xarcuters que és imprescindible portar acuradament a terme el vostre pla de control higiènic – sanitari de les instal·lacions de l’obrador i la botiga.
La Listeria monocytogenes te la capacitat de resistir les temperatures de refrigeració habituals per a la conservació dels aliments i inactivació dels microorganismes, i s’ha arribat en alguns caos a trobar-la en cambres a 0ºC. Per tant, per prevenir el seu creixement és important mantenir les temperatures de conservació en els aliments de risc entre 2ºC i 4ºC, no superant en cap cas els 6ºC. A més, en el cas dels aliments crus cuinats a les llars, ens hem d’assegurar que arriben a la temperatura de més de 65ºC
En el web de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentaria (acsa.gencat.cat) podeu trobar tota la informació del què és la listèria, quins son els grups de risc, quins aliments tenen més risc, com prevenir la listeriosi, etc.
Al següent enllaç podreu descarregar-vos una infografia que explica ràpida i clarament que és la listeriosi: veure infografia
Si voleu fer un pas més i ajudar als clients amb algunes recomanacions sobre com emmagatzemar correctament a la nevera els aliments que compren, us recomanem la informació d’aquest enllaç.