El passat dimarts, 21 de desembre, es va celebrar l’Assemblea General de socis d’Innovacc, a Ca l’Enri, a la Vall de Bianya, amb la presència d’unes 50 persones. Al principi de l’acte es van lliurar els Premis Innovacc a la innovació tecnològica en l’àmbit carni al que Francesc Reina i Josep Dolcet, es van endur el primer premi amb el projecte “Propostes per l’evolució (i revolució) en la xarcuteria popular. De la tradició a la renovació: carns, colors, formes, textures i sabors. 1990-2021”.
El projecte es pot considerar de llarg recorregut vinculat a la transmissió de coneixement i tècniques de treball en matèria de carnisseria i xarcuteria. Comprèn un conjunt d’etapes desenvolupades de forma conjunta al llarg dels darrers 30 anys en el marc de l’Escola de la Carn de la Fundació Oficis de la Carn i que van, des de la recerca i documentació de productes, passant per la revisió, adaptació i adequació als temps i formes de consum de les receptes i processos tradicionals, la incorporació de nous equipaments i tecnologies que han anat apareixent al mercat, fins a les moltes propostes, de vegades fins i tot insòlites, d’incorporació d’ingredients no habituals i bases culinàries en la composició dels embotits.
Aquest projecte ha pretès contribuir al desenvolupament del sector minorista carni i menjars per emportar de Catalunya, mitjançant la generació d’idees, la incorporació i l’adaptació dels coneixements i tècniques, fent-los fàcilment disponibles en benefici dels productors, i com a conseqüència formar professionals qualificats, que amb reconeixement oficial o sectorial i mitjançant l’aplicació dels coneixements adquirits, contribueixin a la millora de lesseves empreses i al desenvolupament i prestigi del sector, i al desenvolupament d’una nova cultura de la carn.
Des de GremiCarn volem felicitar a Josep Dolcet i Xesc Reina per aquest merescut premi!