Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
Actualitat
Concursos

La cansaladeria La Perla (La Garriga) guanya el premi a la millor Botifarra Catalana – Gastroteca 2022

També han estat distingides les botifarres catalanes d’Antoni Vigo, de l’Antiga Casa Jaume de Bellver de Cerdanya; Josep Terradellas, de Can Cerilles de Manlleu; i Enric Rosell Gili, de Ca l’Estevet d’Ordal, amb les mencions especials del jurat.

Catalunya ja té la primer guanyadora de la millor botifarra catalana: Yolanda Presseguer, elaboradora de la Carnisseria Cansaladeria La Perla, de La Garriga (Vallès Oriental), s’ha endut la distinció en aquesta primera edició del Concurs Nacional de Botifarra Catalana celebrat en el marc de la Fira Orígens d’Olot i que ha comptat amb el suport de la Gastroteca, el portal de comercialització de referència dels productes agroalimentaris de Catalunya.

El certamen s’ha dut a terme per distingir la millor botifarra catalana elaborada d’acord amb el receptari i les referències tradicionals citades a l’Inventari de Productes de la Terra, editat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i recollit a la Gastroteca.

El concurs ha comptat amb la participació de 25 elaboradors de 18 comarques de Catalunya i s’ha obert a tots els professionals que treballen a les cansaladeries i xarcuteries o als petits establiments que disposessin de les corresponents autoritzacions o registres per l’elaboració de productes carnis i que fossin micro o petites empreses.

Un jurat format per experts en embotits i en gastronomia i per mestres xarcuters ha valorat, en el tast de deliberació, els atributs organolèptics i de qualitat puntuant-ne l’aspecte tant exterior com interior, la textura i la mossegada; i el gust i l’aroma amb un total de 100 punts. El portaveu del jurat Josep Dolcet, director de l’Escola de la Carn, ha comentat que els resultats del concurs  han estat força ajustats, i que la botifarra de Yolanda Preseguer ha superat la resta petits matisos sobre tot relacionats amb l’aroma i sabor final de les botifarres, fet que demostra que els nostres cansaladers-xarcuters cuiden molt el seu producte i ofereixen als seus clients uns productes d’alta qualitat.

Yolanda Presseguer, que ha rebut el premi de les mans de Ramon Sentmartí, director gerent de Prodeca, ha presentat una botifarra catalana amb un toc d’espècies, nou moscada, canyella, llorer, un marinat amb licor de xerès i elaborada “amb passió des de fa 28 anys quan la primera mocadera em va ensenyar a fer-la”. La guanyadora ha remarcat que “és un orgull ser distingida amb aquest guardó i espero que la ciutadania s’apropi a la cansaladeria per a degustar el nostre producte“.

També han estat distingides les botifarres catalanes d’Antoni Vigo Pubill, de l’Antiga Casa Jaume de Bellver de Cerdanya (Cerdanya); Josep Terradellas Delgar, de Can Cerilles de Manlleu (Osona); i Enric Rosell Gili, de Ca l’Estevet d’Ordal (Alt Penedès), amb les mencions especials del jurat.

X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família