Actualitat
Fundació

La Fundació Oficis de la Carn impulsa la millora dels seus concursos amb una comissió d’experts

La Fundació Oficis de la Carn impulsa la millora dels seus concursos amb una comissió d’experts

Aquesta setmana ha tingut lloc una reunió clau per continuar impulsant i enfortint els concursos organitzats per la Fundació Oficis de la Carn. L’objectiu de la trobada ha estat revisar el funcionament dels certàmens i definir noves estratègies per continuar avançant en qualitat, prestigi i reconeixement del producte artesà.

La reunió ha comptat amb la participació d’experts en elaboració artesana (mestres xarcuters) i en gastronomia, tots ells amb una àmplia trajectòria i vinculació com a jurat en les darreres edicions dels concursos de la fundació.  Aquests certàmens tenen com a finalitat reconèixer la qualitat i l’elaboració artesanal dels productes carnis tradicionals, posar en valor el saber fer dels professionals del sector, estimular la innovació i reforçar la identitat gastronòmica del país.

Durant la sessió s’han compartit propostes per millorar aspectes com les bases de participació i la metodologia de tast per part del jurat, entre d’altres. Pròximament us traslladarem les conclusions extretes a la reunió que serviran de base per a les pròximes edicions.

La comissió de concursos està formada per:

  • Josep Dolcet, secretari del jurat dels concursos organitzats per la Fundació Oficis de la Carn i membre de la Confraria del Gras i el Magre.
  • Pep Palau, gastrònom, assessor i divulgador, fundador del Fòrum Gastronòmic.
  • Pep Nogué, gastrònom, periodista i soci-fundador del Culinary Institute of Barcelona.
  • Ramon Roset, sommelier especialitzat en vins i formatges, director dels premis Vinari i subdirector de la revista digital Vadegust.cat.
  • Salvador Garcia-Arbós, periodista, gastrònom i escriptor.
  • Enric Rosell, mestre artesà cansalader-xarcuter i membre de la Confraria del Gras i el Magre.
  • Yolanda Presseguer, mestra artesana cansaladera-xarcutera i membre de la junta de GremiCarn Barcelona.
Fundació Oficis de la Carn
oficisdelacarn.cat
fundacio@oficisdelacarn.cat
93 424 10 58
publicitat
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família