Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
Actualitat
Actualitat

L’alimentació saludable protagonitza la Universitat d’Estiu de Mercabarna

Del 4 al 6 de juliol, Mercabarna acollirà jornades presencials i gratuïtes adreçades a professionals i estudiants del sector agroalimentari.

La Universitat d’Estiu de Mercabarna, que tindrà lloc del 4 al 6 de juliol, tractarà sobre “L’alimentació saludable de la ciutadania” i posarà el focus en la cerca d’estratègies per alimentar a la població de forma segura, saludable i sostenible en un context incert i complex.

Serà la quarta edició d’aquesta iniciativa, que amb els anys s’ha convertit en un punt de trobada del sector agroalimentari i en un nexe entre el món acadèmic i l’empresarial. Tot i que enguany es recupera el format presencial, algunes de les ponències es podran seguir també per streaming.

La Universitat d’Estiu és gratuïta i té la col·laboració de l’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB). A més, els estudiants que estiguin cursant el darrer any de grau o un màster a aquestes universitats, podran convalidar 1,5 crèdits ECTS si assisteixen a totes les jornades.

La Universitat, per dies

El programa de la Universitat d’Estiu tractarà els següents grans temes:

Les ponències giraran al voltant dels efectes de la crisi alimentària i energètica i les estratègies per construir un sistema alimentari global i sostenible.

Alguns dels participants seran ​Cindy Holleman, economista senior a FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i la Nutrició); Álvaro Luna, codirector del Centre de Recerca en Sistemes Elèctrics d’Energia Renovable de la UPC o Octavi Quintana, director de la fundació PRIMA.

A la tarda es farà una visita a Mercabarna.

Les estratègies per fomentar els hàbits d’alimentació saludable i els efectes positius d’una bona nutrició centraran les intervencions del segon dia de la Universitat d’Estiu.

Hi intervindran referents en la matèria com el Dr. Ramon Estruch, president del comitè científic Paralelo 40º de l’Observatori de la Dieta Mediterrània; Miguel Ángel Royo Bordonada, director del Màster de Salut Pública del Instituto de Salud Carlos III; Eulàlia Vidal, farmacèutica i experta en nutrició o Neus Elcacho, dietista integrativa i coach nutricional.

A la tarda es farà una visita a l’exposició “Menja, Actua, Impacta” de Fundesplai.

El darrer dia es donaran a conèixer iniciatives concretes dels àmbits de la producció i la distribució que avancen cap a opcions més sostenibles. Entre altres, es presentaran casos de ramaderia extensiva ecològica (Pirinat); d’economia circular (Innolarva); de producció tecnificada (Xieline) o de venda detallista de circuit curt (Mercat Arrels).

Quan acabin les ponències, s’organitzarà un dinar saludable a càrrec d’Amèlia Sarroca, cuinera, tècnica d’investigació al CREDA (Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari) i professora associada a l’EEABB.

X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família

Tots els drets reservats © GremiCarn 2021   |   política de privacitat