Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
Actualitat
Actualitat

Lliurats els Diplomes de Mestre Artesà 2021 i 2022 a onze agremiats carnissers-xarcuters

Onze companys de la Federació catalana de Carnissers, Cansaladers i Xarcuters van rebre el diploma de Mestre Artesà pel seu domini tècnic de l’ofici, l’experiència professional i la seva formació.

Avui dimarts 10 de novembre, a l’Auditori ONCE, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya va lliurar els diplomes de Mestre Artesà Alimentari 2021 – 2022 a un total de 25 persones, de les quals sis són carnissers, cansaladers i xarcuters dels gremis territorials, en reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l’artesà exerceix el seu ofici.

La consellera Teresa Jordà, acompanyada del secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, van participar en l’acte que va tingut la presència de representants de diversos gremis i associacions professionals, entre ells Pròsper Puig, president de la Federació catalana de Carnissers, Cansaladers i Xarcuters i president de GremiCarn Barcelona, Xavier Gallifa, president de Gremi de Carnissers Xarcuters i Aviram de Barcelona i Comarques, Sílvia Aliu, presidenta de Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines, i Vicenç Bardolet, president de GremiCarn Tarragona.

Tots els Mestres artesans que van rebre el seu Diploma, van poder acreditar el seu domini tècnic de l’ofici, la seva llarga experiència professional, la seva formació i els seus mèrits de caràcter extraordinari en la seva pràctica.

El Departament atorga aquest Diploma a les persones artesanes alimentàries que acrediten mèrits excepcionals de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, que han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys, i disposen del carnet d’artesà alimentari. Aquest reconeixement s’atorga des de l’any 1987, i des d’aleshores s’ha lliurat més de 1.000 diplomes. Aquest reconeixement vol contribuir a fomentar els valors econòmics, culturals i socials d’aquesta activitat a Catalunya, i a la preservació i la revaloració de les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris.

A més dels sis carnissers-xarcuters, també es va entregar el diploma a deu flequers, sis pastissers, dos xurrers i un formatger.

Distincions amb el diploma de Mestre Artesà Carnisser – Xarcuter:

Convocatòria 2021:

 • Fermí Corominas Badosa – Olot
 • Jaume Colls Carreras –  Vidreres
 • Glòria Curto Galduch – Camarles i Deltebre
 • Francisco Martí i Martí – El Perelló
 • Ramon Oliver Valls – El Masnou

 Convocatòria 2022:

 • Marc Ferran Serra – Rupià
 • Josep Forés Cid Olot – Tortosa
 • Marc Ibars Ormo – Alcarràs
 • Antoni Planet Carnicé – Lloret de Mar
 • Jordi Pratdesaba Codina – Santa Eugènia de Berga
 • Carles Saló Roig – Pals

Els elaborats guanyadors dels concursos de la Fundació, presents a l’acte d’entrega de diplomes

Enguany, en finalitzar l’acte d’entrega de diplomes, els assistents van poder gaudir d’una degustació de productes elaborats per Mestres Artesans entre els quals hi havia els guanyadors dels tres concursos que ha organitzat en-guany la Fundació Oficis de la Carn: la botifarra catalana de Yolanda Presseguer de La Perla (la Garriga), la llonganissa tipus plana de Vic de Josep Terradellas de Can Cerilles (Manlleu) i la botifarra d’ou d’Enric Rosell de Ca l’Estevet (Ordal).

X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família