Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
Actualitat

L’ús correcte dels guants en els establiments de carnisseria – xarcuteria

Un bon ús dels guants per manipular els aliments és essencial per evitar incorporar contaminació als aliments. El fet de portar-los pot donar una falsa sensació de seguretat que faci relaxar els hàbits d’higiene a qui els porta.

Durant la manipulació dels aliments les mans s’han de mantenir sempre netes. Us les heu de netejar bé, amb aigua calenta i sabó, i eixugar-les després, i fer-ho les vegades que calgui i de manera sistemàtica.

Si decidiu utilitzar guants, cal que en feu un bon ús per evitar la transmissió de microorganismes. L’ús incorrecte dels guants afavoreix les contaminació dels aliments.

Qui porta guants té una percepció de seguretat que pot fer que els utilitzi de manera inadequada. Es perd la sensació de tenir les mans brutes i indistintament es toquen diners, elements de neteja, aliments i, fins i tot, la cara o la mascareta.

Qui manipula aliments amb els guants posats té la sensació que ho fa amb les mans netes.

 

Com heu d’utilitzar els guants?

Abans de posar-vos els guants sempre us heu de treure els anells i similars, i cal que us renteu les mans amb aigua calenta i sabó durant 20 segons, i que a continuació us les eixugueu bé.

Mai heu d’anar amb els guants posats al lavabo, ni us podeu mocar o tocar-vos la cara o els cabells. Si cal fer-ho, ha de ser amb les mans nues, i tot seguit cal que us les renteu a fons.

 

Quan es recomana utilitzar guants?

L’ús dels guants s’ha de restringir a la manipulació d’aliments llestos per al consum, sense combinar-ho amb altres activitats. Sempre cal canviar els guants de forma periòdica, com a mínim cada hora, i, mentre es porten posats, les mans s’han d’anar rentant igualment com si no se’n portessin.

En el cas de tallar embotit, formatge o similar, és millor que agafeu els talls amb pinces, i que eviteu tocar-los amb les mans, sigui amb guants o sense.

En la venda d’aliments, és preferible que no es portin guants, i cal netejar-se les mans sistemàticament. Els vostres clients es fixen quins productes remeneu amb els mateixos guants i si us renteu o no les mans.

 

Quin tipus de guants heu de fer servir?

Cal que es facin servir guants de nitril o vinil. A l’envàs dels guants ha de constar que es poden destinar a la manipulació d’aliments o hi ha d’haver el pictograma d’un got i una forquilla.

Utilitzar guants de color blau és un encert, atès que, si algun fragment de guant passa als aliments, el podreu distingir amb facilitat.

No es recomana fer servir guants de color negre, ni tan sols per servir a les taules en la restauració, ja que no s’hi veu la brutícia.

X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família