Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
Actualitat

Obligatorietat del Registre de la Jornada

Laboral Publicat, al BOE de 12 de març de 2019, el Reial decret llei 8/2019, de 8 de març, de mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat laboral a la jornada de treball.

S’estableixen noves obligacions sobre el registre obligatori de jornada, d’aplicació a partir del 12 de maig de 2019.

Entre les novetats d’interès es troba la que cada persona treballadora, de forma individual, mitjançant un informe, ha de rebre la relació d’hores ordinàries i extraordinàries mensuals. Igualment, la forma de compensació de les hores extres realitzades.

Termini d’adaptació: Les empreses disposaran de dos mesos des de la publicació del Reial Decret en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) per posar en marxa aquesta mesura, la data límit és el 12 de maig de 2019.
Conservació: Les empreses hauran de guardar aquests registres durant quatre anys.

Disponibilitat dels registres: Romandran a disposició del treballador, dels seus representants i la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

Incompliments: Es considera infracció greu no tenir el registre de jornada, sancionable amb una multa màxima de 6.250 euros.

Inspecció de Treball: Amb tota probabilitat requerirà que les empreses comptin amb sistemes de registre. En cas d’inspecció de Treball caldrà que hi hagi al centre de treball un registre de jornada diari.

Calendari laboral i quadrants amb horaris: No es consideren un registre de jornada a efectes de complir amb el que s’estableix per Llei.

Possibles excepcions en el compliment de l’obligació empresarial de registre horari: La norma fa referència a professions com la de comercial, o transportistes donats els problemes per registrar la seva jornada. En aquests casos sembla previsible la necessitat d’utilització de mecanismes telemàtics.

El tipus de sistema de registre: Serà de lliure elecció de l’empresa, sempre que garanteixi la fiabilitat i invariabilitat de les dades i reflecteixi, com a mínim, cada dia de prestació de serveis, l’hora d’inici i l’hora de finalització de la jornada. Excepte modificació normativa que ho especifiqui podrà realitzar-se mitjançant sistemes manuals, analògics o digitals.

Per conveni col·lectiu podria negociar la forma de registre. Us recordem que el conveni de Cansaladeria estableix una jornada màxima anual de 1794 hores de treball efectiu.

Recomanem visitar el web de GremiCarn.cat per veure els exemples de diferents tipus de registre que es poden dur a terme. Per més informació  contactar amb el Departament Laboral de GremiCarn.

Per a més informació
Assessoria laboral
laboral@gremicarn.cat
93 424 10 58
Departament
Assessoria laboral
laboral@gremicarn.cat
93 424 10 58
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=»1065″ title=»Fes-te soci»]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família