Actualitat
GremiCarn

El llibre “Porca Miseria” del col·laborador de GremiCarn, Xesc Reina, guardonat amb el Premi de la Littérature Gastronomique 2025

El guardó, atorgat per l’Acadèmia Internacional de Gastronomia, reconeix una trajectòria exemplar i una mirada única sobre els oficis de la carn.
El llibre “Porca Miseria” del col·laborador de GremiCarn, Xesc Reina, guardonat amb el Premi de la Littérature Gastronomique 2025

El mestre xarcuter Xesc Reina, col·laborador de GremiCarn, i la Fundació Oficis de la Carn, ha estat reconegut per l’Acadèmia Internacional de Gastronomia amb el Premi de Littérature Gastronomique 2025 per la seva obra Porca Miseria: los oficios de la carne, publicada per l’editorial Col & Col.

El jurat ha destacat el llibre per la seva capacitat d’unir coneixement tècnic, reflexió cultural i narrativa gastronòmica, amb una mirada inèdita i profunda sobre els oficis de la carn. Es tracta d’un relat híbrid que combina assaig, autobiografia i receptari, i que recupera sabers tradicionals amb rigor històric, sensibilitat crítica i una clara visió de futur.

Aquest reconeixement situa Reina entre els vuit guardonats en diferents categories gastronòmiques com pastisseria, xef revelació, cultura gastronòmica o mitjans digitals. Entre els altres premiats d’enguany hi figuren professionals i entitats tan destacades com la plataforma Netflix o la sommelier Silvia García, de l’Hotel Mandarín de Madrid.

Amb més de 40 anys de trajectòria, Reina està estretament vinculat al Gremi i a la Fundació Oficis de la Carn com a professor i col·laborador, i ha impartit cursos a l’Escola de la Carn, compartint el seu coneixement per transmetre la fusió entre tradició, innovació i excel·lència que defineix el nostre ofici.

Des de GremiCarn, celebrem aquest reconeixement internacional a un professional que ha sabut combinar tradició i modernitat, i que continua deixant una empremta profunda en el sector.

Podeu adquirir el seu llibre Porca Miseria omplint el formulari disponible en el següent enllaç.

Aquireix els llibre "Porca Misèria"
Porca Miseria és un viatge apassionant al voltant del món del porc, amb una mirada creativa, reflexiva i plena d'humor. Aquesta obra combina receptes, anècdotes i filosofia culinària, fent-la un regal perfecte per a qualsevol amant de la gastronomia.

Departament
Àrea Social i Atenció a l'Agremiat
Cristina Domènech
Contacta amb nosatres per whatsapp
publicitat
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família