El mestre xarcuter Xesc Reina, col·laborador de GremiCarn, i la Fundació Oficis de la Carn, ha estat reconegut per l’Acadèmia Internacional de Gastronomia amb el Premi de Littérature Gastronomique 2025 per la seva obra Porca Miseria: los oficios de la carne, publicada per l’editorial Col & Col.
El jurat ha destacat el llibre per la seva capacitat d’unir coneixement tècnic, reflexió cultural i narrativa gastronòmica, amb una mirada inèdita i profunda sobre els oficis de la carn. Es tracta d’un relat híbrid que combina assaig, autobiografia i receptari, i que recupera sabers tradicionals amb rigor històric, sensibilitat crítica i una clara visió de futur.
Aquest reconeixement situa Reina entre els vuit guardonats en diferents categories gastronòmiques com pastisseria, xef revelació, cultura gastronòmica o mitjans digitals. Entre els altres premiats d’enguany hi figuren professionals i entitats tan destacades com la plataforma Netflix o la sommelier Silvia García, de l’Hotel Mandarín de Madrid.
Amb més de 40 anys de trajectòria, Reina està estretament vinculat al Gremi i a la Fundació Oficis de la Carn com a professor i col·laborador, i ha impartit cursos a l’Escola de la Carn, compartint el seu coneixement per transmetre la fusió entre tradició, innovació i excel·lència que defineix el nostre ofici.
Des de GremiCarn, celebrem aquest reconeixement internacional a un professional que ha sabut combinar tradició i modernitat, i que continua deixant una empremta profunda en el sector.
Podeu adquirir el seu llibre Porca Miseria omplint el formulari disponible en el següent enllaç.