Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
Actualitat
Actualitat

Què s’ha de posar en una oferta laboral per no ser sancionat?

Un nou titular en alerta d’una nova multa a un comerciant per un possible anunci sexista alhora penjar en un portal d’ofertes laborals

Un nou titular en alerta d’una nova multa a un comerciant per un possible anunci sexista alhora penjar en un portal d’ofertes laborals un anunci que demanava “Una dependenta de botiga, una dona amb una edat mínima de 40 anys”.

L’article 14 de la Constitució Espanyola, l’article 17.1 de l’Estatut dels Treballadors i el paràgraf primer de l’article 5 de la Llei Orgànica per a la igualtat efectiva de dones i homes, prohibeix les discriminacions, directes o indirectes, per raó de sexe en les condicions d’accés a l’ocupació, inclosos els criteris de selecció i les condicions de contractació, qualsevol que sigui el sector de l’activitat. En l’ordenament jurídic actual, aquest fet, demanar un gènere concret per una vacant, és discriminatori i pot ser sancionat per Inspecció de Treball de la Generalitat.

Per aquest motiu, en les ofertes de feina que es vulguin publicar us recomanem que no indiqueu el gènere sinó que parleu de personal. És necessita personal per a (lloc de treball).

L’altre punt de controvèrsia es demanar a l’oferta laboral una edat específica o una franja d’edat.  En aquest cas, recomanem que, per a tenir un filtre, demaneu uns anys determinats d’experiència. És a dir, que si contractem una persona amb 10 anys d’experiència, segurament tindrà una edat més alta que si es sol·licita només 2 anys d’experiència prèvia.

Recordeu:

  • Ofertes de feina neutres, fent servir personal per evitar els gèneres.
  • Llocs de treball que es necessiti cobrir, atenció al públic, personal per obrador, gestió de xarcuteria, venda de menjar preparat.
  • Sol·licitar una experiència laboral i evitar l’edat

Amb més profunditat, a l’orfeta laboral es pot afegir els requisits necessaris per a poder realitzar les funcions, el tipus de contracte i les condicions econòmiques, així com informació de l’empresa.

Exemple per cobrir una persona per punt de venda

 Es necessita personal  amb experiència demostrable per a venda al públic en una Xarcuteria. 

Requisits:

  • Experiència demostrable en el sector (mínim 10 anys)
  • Habilitat en la venda de productes
  • Actitud proactiva

Descripció:
Atenció al públic, gestió de xarcuteria i venda de menjar preparat

Tipus d’indústria de l’oferta:
Comerç minorista

Categoria:
Atenció a clients

X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=»1065″ title=»Fes-te soci»]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família