Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
Actualitat
Qualitat i seguretat alimentària

Resum mesures de la nova llei d’estalvi energètic

Us detallem les mesures de la nova llei d'estalvi energètic relacionades amb els establiments de carnisseria - xarcuteria.

Temperatura de l’aire

Temperatura de l’aire en els establiments comercials ja es trobaven regulades anteriorment. En aquest nou RD, s’estableixen nous límits de temperatura amb els següents valors:

  • La temperatura de l’aire en recintes calefactats, no serà superior a 19º C (abans 21º C)
  • La temperatura de l’aire en recintes refrigerats, no serà inferior a 27º C (abans 26° C)

Les condicions de temperatura anteriors estaran vinculades al manteniment d’una humitat relativa compresa entre el 30% i el 70%.

És obligatori, a partir del 2 de setembre, fer visibles al públic les temperatures i la humitat relativa.

Aquestes noves limitacions de temperatures, igual que les anteriors ja establertes, donada la naturalesa de l’activitat exercida en els nostres establiments, en principi no són d’obligat compliment per als establiments de carnisseria – xarcuteria, atès que els recintes com a obradors, zones d’especejament i envasament per normativa sectorial han de trobar-se a temperatures inferiors de les establertes.

Així mateix, a la sala de vendes, aquests nous límits de temperatures tampoc serien d’estricta aplicació atès que la sala de vendes és un lloc de treball per al personal dels establiments que fan treballs lleugers podent trobar-se l’espai de sala de vendes en un rang de temperatures entre 14 °C i 25 °C, sent així mateix una altra de les raons d’excepció a aquests rangs la protecció de l’ambient enfront d’altes temperatures per al millor rendiment i protecció de l’equipament frigorífic en el qual s’exposen els productes objecte de venda de l’activitat i que necessiten unes condicions de conservació a temperatura regulada.

Tancament automàtic de portes

A partir del 30 de setembre, serà obligatori comptar amb un sistema de tancament automàtic de portes. Els establiments hauran de comptar amb un sistema de portes adequat, automàtic o a través d’un senzill braç amb una molla mecànica.

La finalitat d’aquesta mesura és evitar que les portes romanguin obertes de manera permanent, cosa que suposa un malbaratament energètic important per les pèrdues d’energia a l’exterior. «Estalviar energia amb caràcter general», diu el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). L’obligació s’estén a aquells edificis i locals que es climatitzin amb energia renovable, que fins ara estaven exempts d’aquestes exigències.

Podeu descarregar-vos el cartell informatiu de compliment de la llei perquè el pogueu col·locar en un lloc visible del vostre establiment.

Per a més informació
Assessoria de Qualitat i Seguretat Alimentària
mmartinez@gremicarn.cat
93 424 10 58
Departament
Assessoria de Qualitat i Seguretat Alimentària
mmartinez@gremicarn.cat
93 424 10 58
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=»1065″ title=»Fes-te soci»]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família