Sota el llarg nom de “Unprocessed Red Meat and Processed Meat Consumption. Dietary Guideline Recommendations from the nutritional recommendations (nutriRECS) Consortium” s’hi engloben els resultats d’una de les investigacions més completes i detallades al voltant del consum de carn en el món. Publicats en la prestigiosa revista mèdica “Animals of Internal Medicine”, del American College of Physicians, és l’enèsima confirmació que el consum de carn al nostre país es troba dins del que es considera una alimentació segura, equilibrada i saludable.
Algunes de les conclusions que s’extreuen és que mengem una mitja de 2 a 4 racions de carn setmanal (35 grams al dia), fet que suposa una ingesta moderada i molt allunyada dels nivells de consum de carn vermella i productes carnis que l’OMS considera com alta o desaconsellable. La metanàlisi feta per experts de tot el món posa de manifest que l’associació de malalties i la ingesta de carn en el cas de països com Espanya és dèbil i improbable.
La carn, font de salut
Un consum responsable i equilibrat de carn en una dieta variada és una elecció saludable. És rica en proteïnes d’alt valor biològic, minerals i vitamines com la B12 que només es troben en els aliments d’origen animal. La incorporació de la carn en la Dieta Mediterrània suposa un complement perfecte en la variada aportació de fibra, fruita i vegetals.