Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
Actualitat
Qualitat i seguretat alimentària

Us presentem la nova Guia de pràctiques correctes d’higiene per a carnisseria i xarcuteria

El pròxim divendres 19 i dilluns 22 celebrarem una sessió informativa online per explicar-vos en profunditat el seu contingut

El pròxim divendres 19 de maig a les 13:30h. i el dilluns 22 de maig a les 15:30h., des de la Federació catalana de Carnissers Xarcuters – Cansaladers celebrarem sessions informatives online sobre la Guia de Pràctiques Correctes d’Higiene per a Carnisseries, Cansaladeries i Xarcuteries amb l’objectiu de presentar-vos el seu contingut i la seva estructura.

Ambdues seran presentades per la subdirectora general de seguretat alimentària Carme Chacón i Pròsper Puig, president de GremiCarn, serà impartida per María Martínez, responsable de qualitat i seguretat alimentària i, Josep Dolcet, veterinari.

Sobre la Guia de pràctiques correcte d’higiene

En aquests darrers temps, els canvis normatius que han afectat al sector han estat constants i des de GremiCarn a través de la Fundació Oficis de la Carn hem treballat per a obtenir una normativa actualitzada d’acord amb els principis de la legislació europea. Aquesta nova normativa, en el seu conjunt, no ha suposat grans canvis en relació a l’anterior, però ens ha permès enllestir, i posar a la vostra disposició properament un dels projectes més esperats: la nova Guia de Pràctiques Correctes d’Higiene per a Carnisseries, Cansaladeries i Xarcuteries. Aquest document, aprovat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, ha d’ajudar a tots els professionals de l’ofici a complir amb els requeriments de la normativa vigent en matèria d’implantació dels plans d’autocontrol segons el sistema APPCC, que és obligatori per a tots els establiments.

La guia, entre d’altres, proporciona informació sobre les pràctiques correctes d’higiene, com ara la manipulació i el control de la qualitat dels productes càrnics, la neteja i desinfecció dels equips i les instal·lacions, el control dels al·lèrgens o la gestió dels residus.

Després d’anys de reivindicacions i de treball, hem aconseguit un document que és referència obligada per totes les parts implicades en la seguretat alimentària: inspectors, productors i comercialitzadors. Properament us enviarem la guia en pdf i també us al oferirem en format paper.

Per a més informació
Assessoria de Qualitat i Seguretat Alimentària
mmartinez@gremicarn.cat
93 424 10 58
Departament
Assessoria de Qualitat i Seguretat Alimentària
mmartinez@gremicarn.cat
93 424 10 58
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família