La revista
Carnissers Xarcuters Catalunya
Revista n. 204 | Maig 2025
Descarregar revista núm 204
Sobre el num. 204

En aquest número 204 repassem tot el que ha donat de si la desena edició del Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana, un certamen consolidat que reconeix l’excel·lència i la innovació sense perdre de vista la tradició. A banda de descobrir les botifarres guanyadores, coneixem de prop els seus autors, Ramon Hernando i Josep Viladecàs, que ens expliquen la seva trajectòria i la visió que tenen sobre el futur d’aquest producte tan emblemàtic.

A més, us proposem submergir-vos en l’univers de la carn de wagyu, una icona d’exclusivitat que s’obre pas a les carnisseries i xarcuteries.. Descobrim què fa única aquesta carn d’origen japonès i com es pot apropar al consumidor explicant-ne la història, les característiques i la millor manera de gaudir-la.

No falta tampoc en aquest exemplar la crònica de la XVI Gran Trobada de la Confraria del Gras i el Magre, celebrada a la Garriga en el marc de la Fira de la Botifarra. Una jornada festiva i de reconeixement, amb la investidura dels nous Confrares d’Honor i de Mèrit, que va posar en valor la cultura cansaladera i la seva vinculació amb el territori.

La tradició també es viu a llocs com Vic, amb la celebració del Dijous Llarder, i a Sort, on es reivindica el Facit com a símbol de tradició i gastronomia popular, mantenint viva una cultura pròpia que es transmet de generació en generació.

A les pàgines finals abordem qüestions d’actualitat com l’increment del consum de carn fresca durant el 2024, la preocupació per la proposta de reducció de jornada laboral i les oportunitats que ofereix ser Regió Mundial de la Gastronomia 2025. I com sempre, tanquem amb les seccions habituals: El Consultori, amb recomanacions sobre plans de pensions; l’Actualitat gremial i sectorial, i la secció de Petits anuncis.

Sumari
Editorial del president
05
10è Concurs Nacional de Botifarra d'Ou Artesana
06
Entrevista als guanyadors del concurs de Botifarra d'Ou 2025
14
Carn de Wagyu
16
XVI Gran Trobada de la Confraria del Gras i el Magre
20
Embotits tradicionals a la Fira de la Botifarra de la Garriga
25
Vic celebra la festa de dijous llarder
26
Sort reivindica el Facit com a símbol de tradició i gastronomia popular
28
El consum de carn fresca creix un 2,4% durant el 2024
30
Demanem frenar la reducció de jornada per protegir el comerç de proximitat
32
Regió Mundial de la Gastronomia 2025
33
El Consultori: Plans de pensions
34
Actualitat gremial i sectorial
36
Petits anuncis
48
Últimes revistes
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família