En aquest número 204 repassem tot el que ha donat de si la desena edició del Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana, un certamen consolidat que reconeix l’excel·lència i la innovació sense perdre de vista la tradició. A banda de descobrir les botifarres guanyadores, coneixem de prop els seus autors, Ramon Hernando i Josep Viladecàs, que ens expliquen la seva trajectòria i la visió que tenen sobre el futur d’aquest producte tan emblemàtic.
A més, us proposem submergir-vos en l’univers de la carn de wagyu, una icona d’exclusivitat que s’obre pas a les carnisseries i xarcuteries.. Descobrim què fa única aquesta carn d’origen japonès i com es pot apropar al consumidor explicant-ne la història, les característiques i la millor manera de gaudir-la.
No falta tampoc en aquest exemplar la crònica de la XVI Gran Trobada de la Confraria del Gras i el Magre, celebrada a la Garriga en el marc de la Fira de la Botifarra. Una jornada festiva i de reconeixement, amb la investidura dels nous Confrares d’Honor i de Mèrit, que va posar en valor la cultura cansaladera i la seva vinculació amb el territori.
La tradició també es viu a llocs com Vic, amb la celebració del Dijous Llarder, i a Sort, on es reivindica el Facit com a símbol de tradició i gastronomia popular, mantenint viva una cultura pròpia que es transmet de generació en generació.
A les pàgines finals abordem qüestions d’actualitat com l’increment del consum de carn fresca durant el 2024, la preocupació per la proposta de reducció de jornada laboral i les oportunitats que ofereix ser Regió Mundial de la Gastronomia 2025. I com sempre, tanquem amb les seccions habituals: El Consultori, amb recomanacions sobre plans de pensions; l’Actualitat gremial i sectorial, i la secció de Petits anuncis.
[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]