Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
Actualitat

Covid-19: Carta del sector ramader i carni a TV3

Des de la federació juntament amb la resta d'entitats del sector vam enviar una carta a TV3 després de les especulacions sobre el consum de la carn realitzades per part d'una tertuliana en el programa de TV3 ‘Preguntes Freqüents’.

Barcelona, 7 d’abril de 2020

Sr. Vicent Sanchís, director de TV3,
La directora del diari digital Público.es, Ana Pardo de Vera, va fer una sèrie de especulacions sobre el consum de la carn en el programa de TV3 ‘Preguntes Freqüents’, de dissabte 4 d’abril, que segons les associacions més representatives del sector ramader, indústria càrnia i de les organitzacions professionals agràries “no estaven fonamentades ni en criteris científics ni
tampoc sanitaris”.

La periodista va assenyalar en una pregunta adreçada a un dels metges entrevistats en l’esmentat espai que no tenia clar si “los seres humanos deberíamos replantearnos desde el punto de vista médico, que usted controla tan bien, el consumo de carne, la sobreexplotación de la industria càrnica a los animales; está claro que algo ha tenido que ver en todo esto, en este virus y en otras tantas epidemias”.

La situació provocada per la COVID-19 ja es prou greu com per a que des dels mitjans públics “es facin especulacions sobre si el sector ramader té alguna a cosa a veure amb aquesta pandèmia mundial”. Per això, “creiem que TV3 com a televisió pública hauria de demanar als seus col·laboradors que quan realitzin certes afirmacions les puguin demostrar. No ens agradaria haver de prendre mesures al respecte”.

Finalment, com a màxims representants del sector ramader i carni de  Catalunya, “creiem que paraules com aquestes ataquen de manera indiscriminada i sense cap mena de fonament científic a un sector que està produint aliments de qualitat, i que es sostenible i respectuós amb el medi ambient i el benestar animal”. Així mateix, “ressaltem el nostre compromís per
alimentar a la població i missatges com aquests ens fan molt mal. Per això, demanem una major sensibilitat vers el nostre col·lectiu”.

Atentament,

Curs presencial i en línia
Actualització dels processos en carnisseria i elaboració de productes carnis
Del 2 de maig al 3 d’octubre de 2022
Duració: 120 hores
Inscripcions
Curs presencial i en línia
Habilitats de direcció i gestió d’equips
Del 16 al 31 de maig
Duració: 20 hores
Inscripcions
publicitat
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Concurs Nacional Llonganissa Tradicional 2022
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Tots els drets reservats © GremiCarn 2021   |   política de privacitat