Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
Actualitat

Covid-19: Recomanacions per al repartiment a domicili d’aliments

Mesures per a la contenció de la transmissió de COVID-19 durant el repartiment a domicili d’aliments. Informació creada a través d'informació facilitada per l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària.

En el marc de les mesures de contenció de la transmissió de COVID-19, la recomanació per a empreses alimentaries és seguir les normes generals de seguretat alimentaria i les normes de prevenció de la malaltia que vagin facilitant les autoritats competents per contenir la propagació del virus.

Així mateix, cal tenir en compte les següents recomanacions especifiques.

 


 

Evitar la contaminació dels aliments

Tots els aliments i en especial fruites i verdures, es lliuraran degudament protegits per evitar qualsevol contaminació.

 


 

Garantir la cadena de fred

La carn, el peix, i els producte refrigerats, es repartiran en el menor temps possible, utilitzant preferent bosses isotèrmiques. El temps màxim de trasllat dels productes refrigerats mai pot ser superior a dues hores.

Els productes congelats es repartiran en menor temps possible, utilitzant bosses isotèrmiques. El temps màxim de trasllat dels productes congelats mai pot ser superior a dues hores.

 


 

Garantir la higiene personal i bones practiques:

El personal que realitza el repartiment a domicili ha de rentar-se les mans sovint, incrementant la freqüència tot el que sigui necessari. És recomanable facilitar als treballadors un sistema de desinfecció a base d’alcohol per possibilitar la higiene freqüent de les mans.

Evitar la contaminació creuada entre els aliments no envasats o envolcallats i qualsevol font de contaminació com, per exemple, les pròpies mans, objectes personals, telèfons mòbils o altres estris .

Es facilitarà als treballadors equips de protecció individuals. Els guants i les mascaretes poden ser un focus de contaminació, ja que amb el seu ús es van concentrant secrecions respiratòries i brutícia. Cal tenir especial cura en la
seva manipulació i eliminació així com canviar-los amb suficient freqüència.

 


 

Evitar el contagi entre els repartidors

En el moment de l’entrega al domicili es respectarà la distància entre persones de entre 1 y 2 metres.

Les empreses que realitzin aquesta activitat hauran de garantir que els repartidors, quan esperen les comandes per repartir respecten la distància entre persones de entre 1 y 2 metres a la cua.

 


 

X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=»1065″ title=»Fes-te soci»]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família