Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
Actualitat

El talent femení s’imposa al Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana 2020

Els guanyadors del 5è Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana han estat Enric Rosell Gili d'Embotits d’Autor SL (Ordal-Subirats) en la categoria de botifarra d’ou tradicional; en la categoria de botifarra d’ou singular, Núria Querol Pocurull de Can Pocurull (Vilassar de Mar) i en la categoria de millor farcit de carnaval, la guanyadora ha estat Yolanda Preseguer Blanco de la Carnisseria-Cansaladeria La Perla (La Garriga). En la categoria de singular destaca la botifarra d'ou amb confit d’ànec, poma i ceba caramel·litzada.

Aquest dijous 13 de febrer s’han fet públics els guanyadors de la 5a edició del Concurs de Botifarra d’Ou Artesana, antesala de Dijous Gras i la setmana de Carnestoltes. Un certamen que vol “reforçar el valor dels productes artesanals i del comerç de proximitat i a més, millorar la qualitat d’un dels productes tradicionals i de festa procedents del receptari popular”, remarca Pròsper Puig, president de la Confraria del Gras i el Magre. Com ha novetat d’eguany, en aquesta edició s’ha presentat una nova categoria: El farcit de carnaval. “Els farcits de carnaval han estat una gran troballa. Aquesta incorporació ha de servir com a estímul per recuperar un tipus de producte molt especial en alguns punts del territori” ha afegit Puig.

En aquesta edició, marcada pel talent femení i amb una qualitat del producte que va en augment, al concurs organitzat per la Fundació Oficis de la Carn i amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers–Xarcuters s’han presentat 62 botifarres d’ou i 8 farcits de carnaval. Pel que fa les botifarres s’han premiat dos tipus: “Millor Botifarra d’Ou Artesana Tradicional” (35 botifarres participants) i “Millor Botifarra d’Ou Artesana Singular” (27 botifarres participants).

 

ELS GUANYADORS D’AQUESTA EDICIÓ

El guanyador de la categoria botifarra tradicional, Enric Rosell Gili d’Embotits d’Autor SL d’Ordal-Subirats, presenta una botifarra “amb un productes de qualitat i que segueix la recepta familiar de finals del s. XIX i que després de 5 generacions ha anat evolucionant sense perdre la seva essència inicial”.

La guanyadora de la categoria botifarra singular, Núria Querol Pocurull de Can Pocurull de Vilassar de Mar, presenta una botifarra d’ou amb confit d’ànec, poma i ceba caramel·litzada que després de l’èxit de satisfacció entre els clients durant el carnestoltes  l’any passat va decidir presentar-la al concurs. “La botifarra vol ser una explosió de sabors moderns amb ingredients de primera qualitat”, remarca Núria Querol.

La guanyadora de la categoria Farcit de Carnaval, Yolanda Preseguer Blanco de la Carnisseria-Cansaladeria La Perla de La Garriga, presenta un farcit de carnaval “que vol seguir l’essència d’aquest embotit del Pallars amb un sabor molt pronunciat i intens”

Els tres guanyadors, davant el prestigi obtingut per part dels dos proclamats en les edicions anteriors, asseguren que és un orgull ser distingit amb aquest guardó i esperen que la ciutadania de la regió s’apropin a les seves carnisseries/xarcuteries per a degustar la seva creació.

 

GUANYADORS, FINALISTES I MENCIONS ESPECIALS:

En la categoria de Millor Botifarra d’Ou Tradicional:

Botifarra guanyadora:

 • Enric Rosell Gili – Embotits d’Autor SL, Ordal-Subirats.

Segona posició:

 • Eduard Escofet Martí – Escofet Oliver, Barcelona.

Mencions del jurat:

 • Josep Moreno Antolinos – Moreno Antolinos Cansaladers SL, Sabadell.
 • Josep Terradellas Delgar – Can Cerilles, Manlleu.
 • Dani Molist Mas – Cansaladeria Molist SL, Manlleu.

 

En la categoria de Millor Botifarra d’Ou Singular:

Botifarra guanyadora:

 • Núria Querol Pocurull – Can Pocurull, Vilassar de Mar. (Botifarra d’ou amb confit d’ànec, poma i ceba caramel·litzada).

Segona posició:

 • Ramon Hernando Martínez – Hernando Xarcuter, Barcelona. (Botifarra d’ou amb formatge de Parma).

Mencions del jurat:

 • Josep Terradellas Delgar – Can Cerilles, Manlleu. (Botifarra d’ou amb rovellons).
 • Antoni Vigo Pubill – Antiga Casa Jaume, Bellver de Cerdanya. (Botifarra d’ou amb cap, peu i alls).
 • Valentí Fàbregas Alier – Fàbregas Xarcuters SL, Barcelona. (Botifarra d’ou amb sobrassada vella).

 

En la categoria de Millor Farcit de Carnaval:

Farcit guanyador:

 • Yolanda Preseguer Blanco – Carnisseria-Cansaladeria La Perla, La Garriga.

Segona posició:

 • Jaume Badia Verdeny – Badia Xarcuters SL, Tremp.

Menció del jurat:

 • Josep Prió Fillat – Cansaladeries Prió, La Pobla de Segur.
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família