Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
Actualitat

GremiCarn celebra la Botifarrada Popular

Augmenten un 20% les vendes de botifarra d'ou

Ahir diumenge 23 de febrer el Gremi de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters va celebrar un any més la Botifarra Popular al Mercat de la Boqueria. Com a tradició arrelada que és, després de més de dues dècades fent aquest acte a les portes de l’emblemàtic Mercat barceloní, milers de persones van poder degustar la botifarra d’ou, un producte exclusiu, d’elaboració artesanal que elaboren els cansaladers-xarcuters de tot Catalunya.
Igual que l’any passat ja, GremiCarn va repartir en l’edició d’enguany i, en poc més d’hora i mitja, 6500 racions de botifarra d’ou entre tots els transeünts que passaven per davant del Mercat de la Boqueria. Molts socis del Gremi van participar amb l’aportació de botifarres i van oferir-les en una acció amb la que GremiCarn també va voler donar la benvinguda al carnaval d’enguany. Els cansaladers de Barcelona han necessitat 390 kilograms de carn, 3.900 quilos d’ou 780 metres de budell i la proporció adequada de sal i pebre per poder elaborar les 6.500 racions de botifarra d’ou, que es van repartir.
La Botifarra d’Ou és un producte tradicional del que ja n’hi ha documentació des del segle XVII. Només durant l’època franquista, en la que també es va prohibir el carnaval, la botifarra d’ou va quedar en segon pla. Acabada aquesta etapa però, aquest producte exclusiu dels cansaladers-xarcuters va revifar fins a convertir-se en el dia d’avui en un producte estrella en les xarcuteries de tot el país. Durant la setmana anterior al Dijous Gras i fins a aquest dia festiu els cansaladers-xarcuters de Catalunya venen entre 400.000 i 500.000 botifarres aconseguint, durant la setmana, un augment de les vendes de prop d’un 20%.
Val a dir però són molts els que elaboren i venen botifarra d’ou durant tot l’any i no només per Dijous Gras. Això denota, clarament, la importància d’aquest producte en tots els establiments xarcuters del nostre país. Ara bé, de igual no en trobarem cap: unes més groguenques perquè porten més ou, d’altres més blanques i amb un toc més de pebre, cadascú amb les seves fitxes de producció elabora aquest deliciós producte aportant-hi el seu toc personal. I això fa que la botifarra d’ou sigui un producte únic i exclusiu, d’un col•lectiu que unit, seguirà celebrant la botifarrada popular molts anys més. Perquè no oblideu que aquesta, és la nostra festa.

X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=»1065″ title=»Fes-te soci»]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família