Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
Actualitat

Ja tenim guanyadors!

2n Concurs Botifarra d'Ou 2017

El passat dimecres 15 de febrer es va celebrar el Concurs de Botifarra d’Ou Artesana 2017, organizat per la Fundació Oficis de la Carn i amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers–Xarcuters, on es van proclamar la millor botifarra d’ou artesana tradicional i la millor botifarra d’ou artesana innovadora.
Valentí Fàbregas Alier, de Fàbregas Xarcuters de Barcelona, guanyador de la categoria botifarra tradicional, va fer “una botifarra de tradició familiar que amb el pas del temps s’ha anat millorant basant-se la recepta original”. “Una botifarra amb una bona matèria primera, ous de qualitat, carns selectes i una acurada selecció d’espècies”, va remarcar el guardonat.
Josep Terradellas Delgar, de Can Cerilles de Manlleu, guanyador de la categoria botifarra innovadora, va el jurat amb la seva botifarra d’alls tendres. Segons l’artesà, “la idea va ser de la seva dona, que va tenir en compte l’arrelat costum de fer servir alls tendres com a acompanyament”.

La resta de premiats van ser:

En la categoría de Botifarra d’Ou Artesana Tradicional:
Botifarra finalista:
Xavier Bou Bosch – Xarcuteries Bosch, SL de Barcelona
Mencions especials:
Francesc Vilardell Dalmau – Cal Noc de Moià
Núria Querol Pocurull – Can Pucurull de Vilassar de Mar
Neus Salat Tarrason – Cansaladeria Can Salat de L’Hospitalet de Llobregat

En la categoría de Botifarra d’Our Artesana Innovadora:
Botifarra finalista:
Enric Rosell Gili – Embotits d’Autor SL de l’Ordal – Subirats [botifarra amb figues, ratafia i foie]
Mencions especials:
Ramon Oliver Valls – Can Rac SCP de Masnou [botifarra amb espàrrecs de marge, alls tendres i gambes]
Jaume Escala Arnau – Xarcuteria Casa Escala de Gavà [botifarra amb ceps i reducció de Drambuie]
Lluís Bou Vallcorba – Carnisseria Lluel de Castellterçol [botifarra amb patata i ceba]

Des de GremiCarn volem agrair especialment la tasca del jurat, la predisposició, la il·lusió, la serietat i el bon criteri alhora de valorar les diferents elaboracions i, sobretot, el temps invertit altruistament en el bon funcionament de la jornada.
Els membres del jurat van ser Mestres Artesans de La Confraria Gras i Magre, Joan Riera com a president, Joan Aliu, Manel Aluju, Vicenç Bardolet, Josep M. Fornell, Eleuteri Galinsoga, Joan Grau, Ricard Josep, juntament amb Brauli Muñoz, restaurador del Grup Sagardí; Eulàlia Fargas, professora de cuina, i els dos guanyadors de l’edició anterior, també Mestres Artesans, Ramon Hernando i David Roig.
Finalment donar-vos les gràcies a tots els participants que heu fet possible el 2n Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana i encoratjar-vos perquè l’any vinent sigui encara més participatiu.

Curs presencial i en línia
Actualització dels processos en carnisseria i elaboració de productes carnis
Del 2 de maig al 3 d’octubre de 2022
Duració: 120 hores
Inscripcions
Curs presencial i en línia
Habilitats de direcció i gestió d’equips
Del 16 al 31 de maig
Duració: 20 hores
Inscripcions
publicitat
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Concurs Nacional Llonganissa Tradicional 2022
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Tots els drets reservats © GremiCarn 2021   |   política de privacitat