Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
Actualitat

La Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters presenta la Campanya de Reducció de Sal i Greix

Es pot arribar a reduïr fins a un 10% de sal i un 5 % de greix

La Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters va presentar al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya la campanya de reducció de sal i greix. Una iniciativa que per una banda, com va comentar la Doctora Carmen Cabezas, subdirectora de Promoció de la Salut, reflecteix l’entusiasme del col•lectiu per la seva feina, i per altra banda posa en valor el producte elaborat de forma tradicional. El responsable tècnic del projecte, el Sr. Josep Dolcet explicava , que “no hem renunciat a la forma tradicional d’elaborar dels petits carnissers-xarcuters”.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) liderada pel secretari de Salut Púlbica, Antoni Mateu, i avaladora de la campanya es va comprometre a difondre i recolzar perennement aquest projecte, mitjançant el qual, els carnissers-xarcuters participants redueixen un 10% de sal i un 5% de greix de determinats productes frescos i cuits tals com: la botifarra crua, les hamburgueses (ja siguin de vedella, de porc, de pollastre o mixta), la botifarra blanca, l’embotit de sang o la xistorra. El Sr. Dolcet explicava en la presentació que “és una campanya destinada als petits elaboradors” i que “no hi figuren productes curats per un tema de seguretat alimentària”.

Posada en pràctica aquesta campanya, ofereix al consumidor el mateix producte de sempre, de qualitat, però millorat des del punt de vista nutricional, informava el Sr. Dolcet. Des de la Federació, que ha col•laborat estretament amb AECOSAN, l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició i CEDECARNE, la Confederació Espanyola de Detallistes de la Carn, es farà arribar a tots els participants un seguit de material publicitari, així com un certificat d’adhesió que exigeix un compromís per part de les empreses participants i que al mateix temps escenifica que els professionals del sector estan compromesos amb la societat.
Des de la Federació Catalana es va explicar que aquesta campanya, d’abast estatal, ha estat liderada des d’un inici per Catalunya i que aquí hi ha prop de 190 empreses interessades en adherir-se a aquest projecte, que d’aquestes, 95 estan en fase de reformulació i anàlisi i que les empreses adherides han participat amb una mitja de quatre productes.
L’ASPCAT avala aquesta iniciativa de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters com a via adequada per introduir canvis positius en els hàbits alimentaris de les persones i la inclou en el Pla interdepartamental de salut pública (PINSAP).

X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família