Aquest dilluns, en el marc del Dia de la Xarcuteria del Gastronomic Forum Barcelona, es va presentar la nova guia “Prevenció del malbaratament alimentari al sector carni”, elaborada amb la col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DARPA) i la Fundació Oficis de la Carn.
L’acte, celebrat a l’Auditori de Premsa de Fira Barcelona, va comptar amb la participació de Glòria Cugat, subdirectora general de Transferència i Innovació Agroalimentària del DARPA, i Pròsper Puig, president de GremiCarn, que van donar la benvinguda als assistents.
Durant la sessió es va presentar el contingut de la guia i es va dur a terme una taula rodona amb professionals del sector carni, que van compartir experiències i bones pràctiques per reduir el malbaratament alimentari.
Hi van participar Natàlia Rodríguez (Ca la Cova, Vimbodí), Pròsper Puig (Cansaladeria Puig, Barcelona), Yolanda Presseguer (La Perla Selecta, La Garriga), Josep Dolcet (Fundació Oficis de la Carn) i Lluís Riera (veterinari de GremiCarn), amb la moderació d’Alba Graells, de la Subdirecció General de Transferència i Innovació Agroalimentària del DARPA.
Els ponents van destacar la importància de la planificació, la formació dels equips i la conscienciació del consumidor com a elements clau per reduir el malbaratament alimentari, posant en valor les bones pràctiques que ja s’estan aplicant en moltes carnisseries – xarcuteries del país.
