Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
La revista
Carnissers Xarcuters Catalunya
Revista n. 190 | Octubre 2021
Descarregar revista núm 190
Sobre el num. 190

La revista Gras i Magre canvia de nom i passa a dir-se Carnissers Xarcuters Catalunya. Volem que aquesta publicació sigui la teva i del tot el sector i que trans – meti els valors que la marca del nostre col·lectiu te davant la societat. Aquesta revista ha de ser el canal dels atributs que ens són propis i que propicii un entorn favorable al nostre ofici, productes i serveis: bo, fresc i local.

En les primeres pàgines d’aquest número trobareu un article sobre sostenibilitat i salut en el sector carni, l’avantsala dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible en que s’està treballant des de Carnissers Xarcuters Catalunya; una entrevista a una de les grans dones de la carnisseria i xarcuteria d’Europa, Jacqueline Balzer, que des del gener de 2020 presideix la Confederació Internacional de Carnissers i Xarcuters (CIBC); i un article sobre les carns de porc ibèric, ara que s’ha generalitzat el consum en fresc d’algunes peces d’aquest.

A continuació, Yolanda Presseguer i Vicenç Mor ens narren la seva visió dels cursos de l’Escola de la Carn, i Alba Reguant, professora veterinària Escola Agrària del Solsonès, ens pregunta si la societat pot prescindir de la ramaderia -davant la petició del ministre Garzón de consumir menys carn-.

A més, en aquesta revista 190 trobareu l’última actualitat gremial i del sector, parlem de les varietats, certificacions i falsos mites del pollastre i acabem amb un article de Cristina González Oñate, professora titular de la Universitat Jaume I de Castelló, sobre la influència de les xarxes socials en la comunicació alimentària (extret del projecte editorial Alimentació i Comunicació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural).

Esperem que gaudiu d’aquest número!

Sumari
Editorial
05
Sostenibilitat i salut en el sector carni
06
Entrevista a Jacqueline Balzer, presidenta de la CIBC
10
Les carns de porc ibèric
14
Podem prescindir de la ramaderia?
20
Escola de la Carn
22
Pollastre: varietats, certificacions i falsos mites
24
Els professors parlen de l’Escola de la Carn
26
Notícies destacades
30
Gremis al dia
34
La influència de les xarxes socials en la comunicació alimentària
40
Petits anuncis
47
Últimes revistes
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família