La revista Gras i Magre canvia de nom i passa a dir-se Carnissers Xarcuters Catalunya. Volem que aquesta publicació sigui la teva i del tot el sector i que trans – meti els valors que la marca del nostre col·lectiu te davant la societat. Aquesta revista ha de ser el canal dels atributs que ens són propis i que propicii un entorn favorable al nostre ofici, productes i serveis: bo, fresc i local.
En les primeres pàgines d’aquest número trobareu un article sobre sostenibilitat i salut en el sector carni, l’avantsala dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible en que s’està treballant des de Carnissers Xarcuters Catalunya; una entrevista a una de les grans dones de la carnisseria i xarcuteria d’Europa, Jacqueline Balzer, que des del gener de 2020 presideix la Confederació Internacional de Carnissers i Xarcuters (CIBC); i un article sobre les carns de porc ibèric, ara que s’ha generalitzat el consum en fresc d’algunes peces d’aquest.
A continuació, Yolanda Presseguer i Vicenç Mor ens narren la seva visió dels cursos de l’Escola de la Carn, i Alba Reguant, professora veterinària Escola Agrària del Solsonès, ens pregunta si la societat pot prescindir de la ramaderia -davant la petició del ministre Garzón de consumir menys carn-.
A més, en aquesta revista 190 trobareu l’última actualitat gremial i del sector, parlem de les varietats, certificacions i falsos mites del pollastre i acabem amb un article de Cristina González Oñate, professora titular de la Universitat Jaume I de Castelló, sobre la influència de les xarxes socials en la comunicació alimentària (extret del projecte editorial Alimentació i Comunicació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural).
Esperem que gaudiu d’aquest número!
[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]