Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
La revista
Carnissers Xarcuters Catalunya
Revista n. 193 | Juliol 2022
Descarregar revista núm 193
Sobre el num. 193

Ha tornat l’estiu. Ha tornat el bon temps, les barbacoes, els pícnics i els sopars a la fresca. És temps de plats preparats, safates d’embotit i formatges i de carn. Inmersos en una calor sufocant, us fem entrega d’un nou número de la revista dels Carnissers Xarcuters Catalunya. En les primeres pàgines fem un repàs de la 5a edició del Concurs Nacional de Llonganissa celebrada el passat mes de maig que després d’una edició marcada per la pandèmica va tornar al seu format habitual amb una novetat, un nou espai de deliberació del jurat i de proclamació dels resultats: el Mercat de la Boqueria de Barcelona. I d’un concurs ja arrelat passem a un nou certamen que tindrà lloc el pròxim novembre: el Concurs Nacional de Botifarra Catalana. Aprofitant l’avinentesa, Josep Dolcet ens fa un recorregut per les Botifarres Cuites de Carn que s’elaboren a Catalunya. En les pàgines interiors fem palès als nous cursos que l’Escola de la Carn realitza la Chambre de Métiers et de l’Artisanat des Pyrénées-Orientales, descobrim quines són les diferències entre les proteïnes animals i vegetals, i ens aclarim les idees sobre els ous. A més, en aquest número 193, entrevistem a Jordi Torrades, director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya i fill d’una família amb tradició carnissera-xarcutera, i ens posem al dia sobre l’obligació d’adherir-se a un sistema integrat o tenir un sistema de dipòsit, devolució i retorn. En l’apartat de Gremis al dia, recordem tot el que s’ha fet des dels Gremis territorials i en l’apartat de Dossier, Fernando Ortega, president de la comissió d’indústries agroalimentàries del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, ens parla sobre la sostenibilitat en el sector agroalimentari. Molt bon estiu i molt bona lectura!

Sumari
Editorial
05
Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional 2022
06
La Botifarra Catalana: una botifarra cuita de carn
12
Escola de la Carn
22
Quines son les diferències entre les proteïnes animals i vegetals?
28
Entrevista a Jordi Torrades, director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya
32
Carnissers Xarcuters Catalunya
34
Sobre els ous, les idees clares
36
Notícies destacades
38
Preguntes freqüents
42
Gremis al dia
34
La sostenibilidad en el sector agroalimentario
42
Petits anuncis
59
Últimes revistes
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família

Tots els drets reservats © GremiCarn 2021   |   política de privacitat