Ha tornat l’estiu. Ha tornat el bon temps, les barbacoes, els pícnics i els sopars a la fresca. És temps de plats preparats, safates d’embotit i formatges i de carn. Inmersos en una calor sufocant, us fem entrega d’un nou número de la revista dels Carnissers Xarcuters Catalunya. En les primeres pàgines fem un repàs de la 5a edició del Concurs Nacional de Llonganissa celebrada el passat mes de maig que després d’una edició marcada per la pandèmica va tornar al seu format habitual amb una novetat, un nou espai de deliberació del jurat i de proclamació dels resultats: el Mercat de la Boqueria de Barcelona. I d’un concurs ja arrelat passem a un nou certamen que tindrà lloc el pròxim novembre: el Concurs Nacional de Botifarra Catalana. Aprofitant l’avinentesa, Josep Dolcet ens fa un recorregut per les Botifarres Cuites de Carn que s’elaboren a Catalunya. En les pàgines interiors fem palès als nous cursos que l’Escola de la Carn realitza la Chambre de Métiers et de l’Artisanat des Pyrénées-Orientales, descobrim quines són les diferències entre les proteïnes animals i vegetals, i ens aclarim les idees sobre els ous. A més, en aquest número 193, entrevistem a Jordi Torrades, director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya i fill d’una família amb tradició carnissera-xarcutera, i ens posem al dia sobre l’obligació d’adherir-se a un sistema integrat o tenir un sistema de dipòsit, devolució i retorn. En l’apartat de Gremis al dia, recordem tot el que s’ha fet des dels Gremis territorials i en l’apartat de Dossier, Fernando Ortega, president de la comissió d’indústries agroalimentàries del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, ens parla sobre la sostenibilitat en el sector agroalimentari. Molt bon estiu i molt bona lectura!
[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]