Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
La revista
Carnissers Xarcuters Catalunya
Revista n. 197 | Juliol 2023
Descarregar revista núm 197
Sobre el num. 197

Ha tornat l’estiu. Ha tornat el bon temps, les barbacoes, els pícnics i els sopars a la fresca. És temps de plats preparats, safates d’embotit i formatges i de carn. Inmersos en una calor sufocant, us fem entrega d’un nou número de la revista dels Carnissers Xarcuters Catalunya.

En les primeres pàgines fem un repàs de com el sector ramader carni ha experimentat importants transformacions per adaptant-se a les demandes i desafiaments del segle XXI. A continuació, celebrem amb una entrevista la segona posició de Josep i Andreu Coll, guanyadors del segon premi del Concurs Millor Hamburguesa Artesana d’Espanya per segona vegada consecutiva i, en l’apartat de la Fundació Oficis de la Carn trobareu una crònica de la fira “Pallars terra de corder” celebrada a principis de maig a Tremp i on la fundació i Carnissers Xarcuters Catalunya hi van participar.

A més, en aquest número també parlem de l’ovella Xisqueta, la raça ovina del Pallars; entrevistem a Alison Meagher, una carnissera, consultora, formadora d’Australia; uns donem uns consells per reduir el malbaratament, i parlem amb els estudiants francesos que han vingut a Barcelona a fer pràctiques laborals a carnisseries i xarcuteries.

A més, María Martínez, experta en qualitat i seguretat alimentària, explica com s’ha d’etiquetar la carn per indicar l’origen o procedència; parlem de varietats, certificacions i falsos mites del pollastre; i, finalment, fem un repàs de tota l’actualitat gremial i del sector.

Sumari
Comerç alimentari: un bé a preservarº
5
El sector ramader-carni és sinònim de sostenibilitat social, territorial i econòmica
6
Entrevista a Andreu i Josep Coll, segona millor hamburguesa d’espanya 2022 i 2023
12
Carnissers Xarcuters Catalunya i Fundació Oficis de la Carn a la fira “Pallars terra de corder”
16
L’ovella Xisqueta, la raça ovina del Pallars
18
Entrevista a Alison Meagher, la butcher girl d’Australia
22
Alumnes francesos fan les seves pràctiques laborals a xarcuteries de Barcelona
24
10 Consells per reduir el malbaratament a les carnisseries i xarcuteriesa
26
L’origen de la carn
28
Pollastre: varietats, certificacions i falsos mites
30
L’actualitat de Carnissers Xarcuters Catalunya i notícies sectorials
32
Notícies sectorials
33
Actualitat gremial
36
Dossier: El paper de la intel·ligència artificial en el futur de la compra al comerç de proximitat
40
Petits anuncis
43
Últimes revistes
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família

Tots els drets reservats © GremiCarn 2021   |   política de privacitat