Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
La revista
Carnissers Xarcuters Catalunya
Revista n. 199 | Desembre 2023

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Descarregar revista núm 199
Sobre el num. 199

Ja ens trobem plenament immersos en la campanya de Nadal i a les portes d’un nou any, amb l’entrega d’una nova edició de la revista dels Carnissers Xarcuters de Catalunya. Aquesta edició inclou l’adhesiu distintiu de la marca Carnissers Xarcuters Catalunya per a l’any 2024.

En aquest 199è número, a les portes dels dos centenars, iniciem les primeres pàgines amb un resum de la segona edició del Concurs Nacional de Botifarra Catalana, celebrat al novembre durant la Fira Orígens d’Olot. Aquest esdeveniment va ser guardonat amb el premi Millor Botifarra Catalana – Gastroteca 2023, atorgat a Valentí Fàbregas, de Barcelona. A continuació, recordem la primera trobada de carnissers d’Espanya, que va tenir lloc a principis d’octubre a Madrid, on es va distingir Eduard Escofet, estretament vinculat a GremiCarn Barcelona i la Fundació Oficis de la Carn, per la seva destacada trajectòria professional.

En les pàgines interiors, hem entrevistat a Pròsper Puig, president de la Federació Catalana de Carnissers i Xarcuters – Cansaladers, per parlar sobre el Meat Xperience. A més, Josep Dolcet ens narra les diferents fires en què ha participat la Fundació Oficis de la Carn.

Aprofundim també en el món dels formatges artesans a través d’un reportatge realitzat per l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà. Presentem els nou companys carnissers – xarcuters que han rebut el diploma de Mestre Artesà 2023 pel seu domini tècnic de l’ofici, l’experiència professional i la seva formació.

Per acabar la revista, com ja és habitual, trobareu les últimes notícies d’actualitat gremial i del sector, així com els petits anuncis.

Sumari
Editorial del president
05
2a edició Concurs Nacional de Botifarra Catalana
07
Trobada anual “Artesanos de la Carne” a Madrid
12
Catalunya terra de boscos, prats, camps i formatges
14
Entrevista a Pròsper Puig per parlar sobre el Meat Xperience
18
Trobada de la Confraria del Gras i el Magre a Olot
21
Les botifarres tradicionals van de fires
22
Diplomes de Mestre Artesà Alimentari 2023
26
23a Fira de la Girella. El Pont de Suert, Alta Ribagorça.
30
Nou de cada deu persones té una imatge bona o molt bona de la carn de boví
33
IX Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana
34
El consultori
35
Actualitat gremial
38
Petits anuncis
43
Últimes revistes
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família

Tots els drets reservats © GremiCarn 2021   |   política de privacitat