Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
La revista
Carnissers Xarcuters Catalunya
Revista n. 200 | Març 2024
Descarregar revista núm 200
Sobre el num. 200

Edició número dos-cents. El número dos-cents de la Revista Carnissers Xarcuters Catalunya, anteriorment coneguda com a ‘Gras i Magre’, és el llegat de l’evolució i la persistència d’una publicació que ha estat i vol ser un mitjà de referència per a les empreses del nostre sector i els professionals de la carnisseria, xarcuteria i cansaladeria. Al llarg de les edicions anteriors, hem abordat un ampli ventall de temes que van des de les últimes tècniques i tendències fins a reflexions sobre la innovació, la sostenibilitat i el futur del nostre sector, però sobretot hem tractat la forma d’entendre el nostre ofici posant al centre els associats dels gremis territorials. Tu has estat el protagonista i volem que ho continuïs sent. Amb la mirada posada en el futur, volem continuar sent la teva revista, la revista en la qual et sentis reflectit i que vol ser el mirall del dia a dia de les entitats càrnies, xarcuteres i cansaladeres catalanes.

Tractant específicament aquest número, en les primeres pàgines de la revista, fem un repàs de la 9a edició del Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana i de l’acte de la proclamació pública dels guanyadors celebrat el passat mes de febrer; viatgem fins a Sort per assistir al seu carnestoltes i a les activitats que organitzen al voltant del fet de carnaval i, cap al final de la revista, gaudim de la festa de dijous gras a Vic, una cita gastronòmica on el porc és el protagonista.

En les pàgines centrals, analitzem el moviment veggie i les tendències de consum dels productes plant-based, aquells productes d’origen vegetal que, des de fa anys, pretenen substituir la carn (sense l’èxit esperat). També hem entrevistat a Toni Vilà, president del Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines, per parlar sobre la fira Meat Xperience, la fira que estem organitzant des de la federació a través de la marca Carnissers Xarcuters Catalunya.

Per acabar, a les últimes pàgines de la revista, revivim la festa del 125è aniversari de GremiCarn. Un sopar que es va celebrar a principis de febrer amb uns cent cinquanta agremiats i acompanyants i que va ser un reconeixement a totes aquelles persones que han format part de la història de l’entitat.

A més, com ja és habitual, també trobaràs les últimes notícies d’actualitat gremial i del sector, així com els petits anuncis.

Sumari
Editorial del president
05
9è Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana
06
Discurs de Glòria Curto, guanyadors del Concurs de Botifarra d’Ou
07
Sort, capital del facit de carnaval
16
El moviment veggie perd més de mig milió d’adeptes en dos anys
18
Entrevista a Toni Vilà per parlar sobre el Meat Xperience
24
Festa del 125è aniversari de GremiCarn Barcelona
26
Vic es converteix en la capital catalana del Dijous Llarder
32
Productes de qualitat, productes IGP i DOP
34
Notícies sectorials
36
Actualitat gremial
38
Dossier: El Bitcoin, un actiu refugi?
40
Petits anuncis
43
Últimes revistes
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=»1065″ title=»Fes-te soci»]

Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2023
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família