La Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrniques (FECIC), l’Associació Empresarial Càrnica (ANAFRIC), l’Associació de Productors de Vacum de Carn de Catalunya (ASOPROVAC) i la Federació Avícola Catalana (FAC) han impulsat de manera conjunta la iniciativa “La força de la carn”, un projecte que neix amb l’objectiu de reivindicar el paper fonamental de la carn en l’àmbit gastronòmic, econòmic i cultural del país.
La presentació de la campanya va tenir lloc recentment a Vic, en un acte que va posar de manifest la unitat del sector amb la signatura d’un propòsit compartit, també subscrit per la secretària d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Rosa Cubel. La iniciativa arriba en un moment especialment rellevant, coincidint amb la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 fent que sigui un marc immillorable per reforçar la voluntat del nostre sector de projectar una imatge positiva, moderna i compromesa amb el territori.
La campanya:
El missatge de “La força de la carn” s’articula al voltant de cinc eixos:
- La força de la terra, que representa l’origen i el respecte pels ramats i el producte.
- La força de la gent, capaç de generar vincles i moments compartits al voltant de la taula.
- La força del producte, amb una gran diversitat de sabors i varietats (vedella, oví, cabrum, aviram, porc…).
- La força que alimenta, pel seu alt valor nutricional (proteïnes, ferro hemo, vitamines B).
- La força de la nostra cuina, que fa de la carn un element imprescindible tant en la tradició com en la innovació gastronòmica catalana.
Per difondre aquest missatge, s’estan impulsant accions de comunicació, publicitat i patrocinis, així com iniciatives informatives que es desenvoluparan progressivament. També s’ha creat el web laforçadelacarn.cat amb informació i materials gràfics per a xarxes socials.
Des de GremiCarn ens unim a aquesta iniciativa que posa en valor el nostre sector i us animem a participar-ne i a compartir-ne els materials per contribuir, entre tots, a reforçar la força de la carn.