Actualitat
Lleida

GemiCarn Lleida i l’Escola d’Hoteleria impulsem un nou grau mitjà per formar futurs professionals de l’ofici

Davant la manca de relleu generacional que amenaça el futur del sector, juntament amb l'Escola d’Hoteleria hem presentat un nou cicle formatiu en Elaboració de Productes Alimentaris. El grau mitjà començarà aquest octubre amb l’objectiu d’atraure nous professionals i garantir la continuïtat de les carnisseries - xarcuteries a les comarques de Lleida.
GemiCarn Lleida i l’Escola d’Hoteleria impulsem un nou grau mitjà per formar futurs professionals de l’ofici

Davant la preocupant manca de relleu generacional al sector, des de GremCarn Lleida i l’Escola d’Hoteleria hem presentat un nou cicle formatiu de grau mitjà en Elaboració de Productes Alimentaris. La formació començarà el pròxim 12 d’octubre i comptarà amb 33 places en la seva primera edició.

Segons un estudi elaborat pel Gremi, en els darrers tres anys han tancat 49 establiments dels 201 censats a la demarcació, i es preveu que entre 5 i 10 anys més desapareguin 64 comerços més. Aquesta tendència suposaria una reducció del 56% de les carnisseries i xarcuteries en quinze anys si no s’actua de manera decidida.

“És una gran oportunitat per reivindicar un ofici artesanal i personalitzat, vinculat a la innovació i a la gastronomia de proximitat”, va destacar Neus Brenuy, directora de l’Escola d’Hoteleria, durant l’acte de presentació. El nou cicle de dos anys inclourà pràctiques en empresa i es planteja com una porta d’entrada al sector per a nous perfils amb vocació, oferint una sortida laboral estable i amb recorregut.

A l’acte també hi van participar Marc Farràs, president de GremiCarn Lleida i Oriol Tarrats, secretari general, que van destacar la necessitat d’iniciatives com aquesta per assegurar la continuïtat de negocis amb propietaris a punt de jubilar-se i dificultats per trobar relleu.

Els mitjans es fan ressò de la iniciativa

La presentació del nou cicle formatiu i la situació del sector a Lleida han despertat l’interès de diversos mitjans de comunicació, que han volgut donar veu a la problemàtica i a les solucions que s’estan impulsant des de GremiCarn Lleida:

 

Departament
Àrea Social i Atenció a l'Agremiat Lleida
Cristina Domènech
Contacta amb nosatres per whatsapp
publicitat
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família