Ahir, dimarts 7 d’octubre, des de GremiCarn hem participat a la xerrada “Descobreix l’ofici de carnisser/a i xarcuter/a”, organitzada pel Servei d’Ocupació de Vilafranca del Penedès, per donar a conèixer el nostre sector i les seves oportunitats laborals a persones en recerca de feina.
L’acte, celebrat al recinte de La Fassina, ha comptat amb la participació de Càrniques Masó, empresa familiar de la població, i del Gremi, que hi hem exposat la realitat actual del sector, la manca de relleu generacional i la necessitat de continuar formant professionals qualificats.
Des de GremiCarn hem remarcat la bona ocupabilitat de l’ofici i la importància de la formació i la professionalització, tot destacant iniciatives com la FPO Dual i les campanyes de promoció del producte fresc i artesà que impulsem des del Gremi.
La sessió també ha servit per presentar el curs “L’Art del Producte Fresc: Carnisseria, Xarcuteria i Peixateria de qualitat”, impulsat pel Servei d’Ocupació de Vilafranca del Penedès amb el suport del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), una formació pràctica que començarà el març del 2026 i que ofereix un alt percentatge d’inserció laboral.
Amb accions com aquesta, continuem treballant per donar visibilitat a l’ofici, captar nous professionals i reforçar el futur de les nostres carnisseries i xarcuteries.