Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
Actualitat

Ens reunim amb Ada Colau per expressar el nostre mal estar pel missatge negatiu que es dona de la carn en la seva Declaració d’emergència climàtica

En la seva Declaració d’emergència climàtica i que deriva en una reducció de carn en els menús infantils de les escoles que depenen d’aquest Ajuntament, explicant que així s’ajuda a reduir emissions de gasos amb efecte hivernacle.

El passat dimecres 5 de febrer, les principals organitzacions representants del sector carni ens vàrem reunir a petició nostre, amb tres Regidors de l’Ajuntament de Barcelona – de Comerç, de Salut i de Política alimentaria –  per expressar-los el nostre mal estar i preocupació pel missatge negatiu que es dona de la carn en la seva Declaració d’emergència climàtica i que deriva en una reducció de carn en els menús infantils de les escoles que depenen d’aquest Ajuntament, explicant que així s’ajuda a reduir emissions de gasos amb efecte hivernacle.

Des del sector vam argumentar que, tot i que som conscients de que el canvi climàtic és una amenaça real que ens preocupa, les Administracions públiques no poden usar aquest argument per atacar indiscriminadament un sector com el canic. És més, son elles les que han de ser les primeres en defensar el consum de carn en una dieta mediterrània equilibrada, i no tan sols per la qualitat i els nutrients fonamentals per els essers humans, sinó també per la necessitat de mantenir l’activitat agrícola i ramadera del nostre territori.

Tanmateix, la nostre queixa també va ser per la nefasta actuació en la comunicació de les mesures preses, ja que va semblar que atacar la producció i consum de carn era el primer que cal fer per combatre el canvi climàtic. Aquestes actuacions tant cridaneres potser tenen ressò polític en alguns col·lectius, però en realitat l’únic que fan és mal a un sector que ja està prou atacat tot i ser un dels principals actors del PIB català. 

Finalment es va demanar que els menús que s’ofereixin no tan sols siguin equilibrats, sinó també de la màxima qualitat; en aquest sentit es va dir que el que sí caldria fer és una campanya de comunicació que expliques les qualitats de la carn de proximitat en front a productes híper processats de cadenes de menjar ràpid o de productes pretesament saludables pel fet de no tenir proteïna d’origen animal.

Es va cloure la reunió amb l’acord de crear una taula de diàleg per treballar plegats a l’hora de prendre decisions que afectin al sector de la carn.

Curs presencial i en línia
Actualització dels processos en carnisseria i elaboració de productes carnis
Del 2 de maig al 3 d’octubre de 2022
Duració: 120 hores
Inscripcions
Curs presencial i en línia
Habilitats de direcció i gestió d’equips
Del 16 al 31 de maig
Duració: 20 hores
Inscripcions
publicitat
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Concurs Nacional Llonganissa Tradicional 2022
Agenda d'Autocontrol higiènic i sanitari 2022
Club de compres
Escola de la Carn
Tots els drets reservats © GremiCarn 2021   |   política de privacitat