Jornada tècnica anual
Innovació i sostenibilitat,
el futur dels envasos
Dimecres 27 d'octubre de 2021
De 09:30h a 14:00h
Hotel Barceló Sants
Pl. Països Catalans s/n, Barcelona
També online a
www.gremicarn.cat
Taules rodones
La innovació en la carnisseria - xarcuteria

Cada vegada és més necessari que sectors com el carni desenvolupin i optimitzin de manera contínua els seus processos i productes innovant, amb la finalitat d’oferir al consumidor productes de la màxima qualitat.

Però, què és innovar? El nostre sector és innovador? Qui està capacitat per a innovar? Per què és necessari innovar? Per què es relaciona la innovació amb sostenibilitat?

Benet Fité, Director de Qualitat, I+D+I, i Medi ambient de l’empresa Mahou - San Miguel.
Narcís Grèbol, Expert en innovació i tecnologia dels aliments i investigador associat de l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentaria (IRTA).
Núria Querol, vicepresidenta de GremiCarn i responsable de la Comissió d’Innovació i Sostenibilitat.
Moderador: Francesc Reguant, President de la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya.
El futur dels embalatges i la sostenibilitat

A causa de l’augment en la producció de plàstic i la creixent sensibilització dels ciutadans sobre la sostenibilitat, sorgeix la necessitat de desenvolupar noves solucions d’envasament sostenibles que permetin donar resposta a aquestes necessitats sense comprometre la vida útil dels aliments i garantint, al mateix temps, la seguretat per al consumidor.

Però, quin son els reptes del packaging alimentari? En què s’està treballant? Té substitut el plàstic en l’envasat al buit? Quins materials es faran servir per envasos primaris i quins pels secundaris? El paper/cartró és una opció real? El preu i la capacitat de producció són els màxims condicionants?

Santiago Olivares, European Confectionery Packaging Cluster Lead de l’empresa Nestlé.
Victor Torondel, Fundador en Packme.eco, empresa d’embalatges.
Sebastià Garcia, responsable de la central de negociació, Club de compres de GremiCarn.
Moderador: Fernando Ortega, coordinador de la Comissió d’Indústries Agroalimentàries del Col·legi d’Enginyers Agrònoms.
Ponents
Benet Fité
Director de Qualitat, I+D+I, i Medi ambient de l’empresa Mahou - San Miguel.
Narcís Grèbol
Expert en innovació i tecnologia dels aliments i investigador associat de l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentaria (IRTA).
Núria Querol
vicepresidenta de GremiCarn i responsable de la Comissió d’Innovació i Sostenibilitat.
Francesc Reguant
President de la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya.
Santiago Olivares
European Confectionery Packaging Cluster Lead de l’empresa Nestlé.
Victor Torondel
Fundador en Packme.eco, empresa d’embalatges.
Sebastià Garcia
responsable de la central de negociació, Club de compres de GremiCarn.
Fernando Ortega
coordinador de la Comissió d’Indústries Agroalimentàries del Col·legi d’Enginyers Agrònoms.
Programa
09:30h - 10:00h
Recepció dels assistents
10:00h - 10:15h
Benvinguda i presentació de la jornada
10:15h - 11:45h
La innovació en la carnisseria - xarcuteria
11:45h - 12:15h
Descans - Coffee break
12:15h - 13:45h
El futur dels embalatges i la sostenibilitat
13:45h
Clausura de la jornada
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família